BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.492,04
HABER /  POLİTİKA

Beştepe'de Atatürk anması Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 10 Kasım töreninde konuştu.  

Abone ol

Gazi Mustafa Kemal'i radmetle anan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Milletimiz nezdinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile terörle mücadele ile 15 Temmuz darbe girişiminin bir farkı yoktur" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Vefatının 78. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal'i rahmetle yad ediyorum. Tüm gazi ve şehitlerimize şahsım adına minnettarlığımı ifade ediyorum. Şehitlerimize ve bu uğurda yaralanan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz nezdinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile terörle mücadele ile 15 Temmuz darbe girişiminin bir farkı yoktur. 

Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Bizim medeniyetimizde hangi inançtan olursa olsun aynı topraklarda yaşadığımız aynı havayı soluduğumuz herkes kardeşimizdir. Bizim tarihimizde sömürgecilik lekesine rastlayamazsınız. Bugün gidin Suriye, Irak, Ortadoğu ve Balkanlardaki bir yere hiçbir yerde zulüm katliam gibi ifadeler duyamazsınız. Bunun yerine artık sembol haline gelen vefalı Türk geldi yine sözünü işitirsiniz. 

Dün devlet olarak oralardaydık, şimdi kalkınma projelerimiz ve sağlık projelerimizle oradaydık. Biz 780 bin kilometrekareye hapsolamayız. Bizim fiziki sınırlarımız başka, gönül sınırlarımız başkadır. Musul'daki Kekük'teki Halep'teki Humus'taki Kafkasya'daki kardeşlerimiz fiziki sınırlarımız dışında olabilir ama hepsi gönül sınırlarımız içerisinde, kalbimizin tam ortasındadır. Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille inmiş değildir. 

Siz 19 Mayıs'ı, 23 Nisan'ı, 29 Ekim'i; Malazgirt zaferinden, İstanbul'un fethinden ayrı görürseniz yanlışa düşersiniz. Bunlar hepsi birbirinin devamıdır. Gazi Mustafa Kemal aslında bir Osmanlı zabitidir. Bu nedenle tarihimize bütünüyle sahip çıkacağız. Gazi'nin değimiyle milletimiz de ecdadımızı tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. 

GAZİ MUSTAFA KEMAL DE FATİH GİBİ...

Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi tarafından Nutuk'ta zikredildiğini size hatırlatmak isterim. Bu kavram üzerinden bizi yıpratmaya çalışanlar cumhuriyet ruhuna yabancıdır. Gazi Mustafa Kemal de Fatih gibi milletine sonsuz bir inanç besliyordu. 

Ben Samsun'a çıktığından itibaren mücadelesini milletine güvenerek yürüttüğünü söyleyen Gazi'nin mesajlarını hala anlayamayanların olduğunu üzüntüyle takip ediyorum. Üstelik bunların başında kurucusu olduğu partinin mirasyedileri geliyor. Kendi küçük siyasi çıkarları uğruna, ülkelerini, milletlerini devletlerini Gazi'nin emaneti olan yeni Türkiye'yi karalamanın itibarsız hale getirmenin, hedef haline getirmenin peşinde olanlar, onun adını ağızlarına almayı haketmiyorlar.

Gazi Mustafa Kemal, muasır medeniyetler seviyesini çıkma hedefini tam bağımsızlıktan ayrı düşünmemiştir. Gazi Mustafa Kemal'in en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni tam bağımsız olarak daha ileri taşıma gayreti içerisindeyiz. Bunu başarırsanız Gazi'yi anlamış olursunuz.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Rabbim bize 15 Temmuz'da bir zaferi nasip etti. Bu millet yüce bir millet. Bu milletle daha nice zaferlere imza atacağız ve muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız. Milletimizin her bir ferdi kimse olmasa bile tek başına şehadet aşkına ülkesini, demokrasisini ve geleceğini korumak üzere sokaklara dökülmüştür. Milletimizin bizi yalnız bırakmayışını unutmak mümkün değil. Alçaklar alçak uçuş yapar, onlar da F-16'larla alçak uçuş yaparak bombalar patlatıyorlardı. Ama milletimde en ufak bir korku yoktu."