BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta bir dünya yıldızı

Atletico Madrid'li futbolcu Simao Sabrosa'nın Beşiktaş'a transferi tamam.Transfer müjdesini İspanyol kulübün başkanı verdi.

Abone ol

Beşiktaş'ın bir süredir görüşme halinde olduğu Atletico Madrid'li futbolcu Simao Sabrosa'nın transfer müjdesini İspanyol kulübün başkanı verdi. Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, Kral Kupası'nda Espanyol ile yapılan maçta takımının tek golünü penaltıdan atan Simao'nun Beşiktaş'a transfer olacağını söyledi.

Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cerezo, Portekizli oyuncunun kısa bir süre içinde siyah-beyazlı ekibe gideceği yönünde açıklamalarda bulundu.

TARAFTAR AYAKTA ALKIŞLADI

Espanyol'e attığı penaltı golüyle takımının galibiyetini sağlayan Simao, oyundan alındığı sırada da maçı izlemek üzere Vicente Calderon Stadı'na gelen taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.

Bu arada, Simao Sabrosa'nın bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Atletico Madrid'e veda edeceği öğrenildi

Simao Sabrosa kimdir?

[PAGE]



Ara transfer dönemine hızlı giren ve Valencia'dan Manuel Fernandes'i kiralayan Siyah-Beyazlılar Simao'nun transferinde de mutlu sona ulaştı. Atletico Madrıd kulübü Simao'nun resmen Beşiktaş'ta olduğunu açıkladı. Portekiz futbolunun önemli isimlerinden olan Simao’nun kariyeri başarılarla dolu.

 Simao Sabrosa, kanat oyuncusu yetiştirmeyi gelenek haline getiren Portekiz'in altın jenerasyon sonrası, Cristiano Ronaldo öncesi döneminin en önemli yıldızları arasında. Simao, uluslararası kariyeriyle de dikkat çekiyor.

Simao Sabrosa, Portekiz'in 1989 ve 1991'de FIFA Gençler şampiyonluğuna ulaşan altın jenerasyonunun devamında yetişen en önemli yeteneklerden biri kabul ediliyor. Figo, Sergio Conceicao ve Nuno Capucho gibi yıldız kanat oyuncuların halefi olarak gösterilen Simao,  futbol kariyerine 1992 yılında Sportıng Lizbon altyapısında başladı. 1997'de a takıma çıkan Simao, 1999 yılında 15 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer olarak kariyerindeki en önemli adımı attı.

20 yaşında gittiği Katalan ekibinde başarılı bir performans sergileyemeyen oyuncu, iki sezon sonunda Benfica formasıyla ülkesine dönüş yaptı. 2007 yılına kadar Benfica forması giyen Simao, 172 maçta kaydettiği 76 golle adını yeniden elit oyuncular listesine yazdırmayı başardı. Benfica'da kaptanlık görevini de yürüten futbolcu, etkili ve bir o kadar istikrarlı performansı sonrası bir kez daha İspanya yolunu tuttu. Simao'nun yeni durağı, kendisi için 20 milyon euro'yu gözden çıkaran Atletıco Madrid'di.

Başarılı performansını Madrid ekibinde de sürdüren Simao, iki sezon içinde takım kaptanlarından biri olurken, kulüp tarihinin dört bininci golüne imza atan isim oldu. Atletıco Madrid'in 2009-2010 sezonundaki UEFA Aavrupa Ligi şampiyonluğuna da büyük katkıda bulunan Simao, İspanyol temsilcisinin Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'ı 2-1 mağlup edip final yoluna devam ettiği mücadelede takımı adına gol perdesini açan isim olmayı başarıyordu.

Atletico Madrid'le Süper Kupa'yı da kazanan Portekizli, Milli Takım’da da 12 yıllık bir geçmişe sahip. 85 kez giydiği milli forma altında 22 gole imza atan Simao, 2002 Dünya Kupası'nı sakatlığını nedeniyle kaçırsa da, 2004 ve 2008 Avrupa Şampiyonaları ile 2006 ve 2010 Dünya Kupalarında boy gösterdi. Güney Afrika 2010'da Kuzey Kore maçında ağları havalandıran Simao, turnuva sonrasında kişisel nedenler öne sürüp milli takımdan ayrıldığını açıkladı.

Evli ve iki çocuk babası olan Simao, EA Sports tarafından, FIFA 2010 bilgisayar oyununun Portekiz edisyonunda kapak yüzü olarak kullanılırken, 2005 yılında da Portekiz Altın Top ödülünün sahibi olmayı başardı. (www.ntvspor.net)