BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.423,29
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaşlı Alemeida büyük konuştu

Beşiktaş’ın sadece 2 milyon Euro’ya almayı başardığı süper golcü Almeida, hedefinin Kartal'a UEFA kupasını kazandırmak olduğunu söyledi.

Abone ol

Müthiş bir transfer hamlesiyle Alman Werder Bremen’den 2 milyon Euro’ya kopartılan Beşiktaş’ın yeni forveti Hugo Almeida, Türkiye’deki ilk röportajını dün verdi.. 
Formuyla Avrupa’nın sayılı forvetleri arasında gösterilen Portekizli yıldız Türkiye'ye geliş nedenini anlattı:

 “Buraya  gelmemde aslına bakılırsa 3 neden vardı. Birisi Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacak olması ve benim bu kupada yer almak istemem. İkincisi Portekizli önemli futbolcuların burada olması ve her şeyden önemlisi Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nı kazanmak istemesi, arzusu..

Ligde  14 puanlık bir fark var ancak biz istediğimiz, bazı şeyleri doğru yaptığımız sürece bu farkın önemli olmadığını düşünüyorum. Aynı şey tabii ki UEFA Avrupa Ligi için de geçerli. Her karşılaşmayı final havasında sadece o maçı düşünerek geçirirsek, işlerimizi doğru yaptığımız sürece en iyisinin olacağını ve en doğru yerde olacağımızı tahmin ediyorum.

Şu ana kadar söylenen bir şey var. Türk futbolu çok agresif, çok sert. Aslında Türk futbolu ne çok sert ne de çok yumuşak. Son maçta gördüğüm kadarıyla Türkiye’deki hakemlerin kararlarını alırken bu sertliği gözönünde bulundurmaları gerekiyor. O maçta yapılan müdahalelerin çok sertliği, bizim gibi takımlara karşı olan bu sertliklerin bazen dozu kaçmış oluyor. Sertlik futbolda değil hakemde olduğu zaman Türk futbolundaki güzellikler daha fazla öne çıkacaktır. Çünkü Türkiye’de çok iyi oyuncular ve takımlar var.

HAKEMLER FRENLEMELİ

Futbolda özel veya resmi maç olsun futbolcuların mantalitesi değişmez ve kazanmak için sahaya çıkarlar. İstem dışı bir şekilde sert girebilirler. Orada frenleyici unsur hakem olmalı. Biraz daha sınır çizilseydi belki bu kadar sert olmayacaktı.

HERKESİN Simao’ya saygısı var. Milli takımda da.. Saha içinde bize liderlik yapacağını söyleyebilirim.”

‘Alex’i duydum ama..’

“F.BAHÇELİ Alex’i duydum ama kişisel olarak kendisini tanımıyorum. Her ligde sizi zorlayacak rakipleriniz vardır. Ancak Beşiktaş kendinden sorumludur. Başka takımların ne yaptığı Beşiktaş’ı ilgilendirmez. Bizim yapmamız gereken sadece kendi işimizi yapmak..

TÜRK futbolcuların birçoğu Avrupa’da iyi takımlarda oynuyor. Türkiye’de oynayan diğer önemli oyuncular da var. Ligin ikinci yarısının kolay geçeceğini hiç düşünmüyorum.. Sert olduğu kadar kaliteyi de içinde barındıran bir lig var burada. Bunun farkındayım.

MESUT İÇİN SEVİNİYORUM’

ESKİ takım arkadaşım Mesut Özil’in bu noktalarda, Real Madrid gibi bir dev kulüpte olması beni çok sevindiriyor. Kendisini çok beğenirim.. İyi günler geçirdik.. Belki bir gün aynı soyunma odasını tekrar paylaşma şansını yakalarız.”

‘EVET, Mourınho BENi iSTEDi’

“BURAYA geldiğim için mutluyum. Burada olduğum süre içinde de elimden gelen her şeyin fazlasını yapacağım. Mourinho’nun beni istediğini biliyordum, kendisinin benim için ayrı bir yeri var. Ben onun sayesinde Porto’dan başlayarak üst seviyelere çıktım. Real Madrid’den bana gelen resmi bir teklif yoktu, sadece Jose Mourinho’nun beni istediğini biliyordum.

‘QUARESMA’YLA KONUŞTUK’

QUARESMA’YLA uzun bir süre görüştüm. Gelmeden önce birçok Avrupa takımlarından teklifler vardı. Bunlardan birisi de Mourinho’nun istemesiyle Real Madrid’di. Her futbolcunun hayâlidir, tabi ki benimde öyle bir hayâlim var. Ancak buraya geldiğim için çok mutluyum. Doğru bir karar aldığımı düşünüyorum. Belki şartlar elverirse önümüzdeki yıllarda tekrar Real Madrid’e gitme gibi bir durum olursa konuşulur bunları istediğini biliyordum.”

FORVETTE ‘tek’ olmak zor değil

“TEK forvet oynamak benim için zor bir şey değil. Porto’da ve Portekiz Milli Takımı’nda tek forvet oynadım. Sadece Werder Bremen’de iki forvet oynadım. Ancak önemli olan futbol oynayıp oynamadığımız. Benim için en önemli olan futbol oynamak..”

10 gol iyi olur, 15 gol çok iyi!

“GOL sayısı için şimdiden söz vermem zor olur. Fakat tek söz verebileceğim, burada çok iyi çalışacağım ve sahada her şeyimi bırakacağımdır. 10 gol atarsam iyi olur, 15 gol atarsam da çok iyi olur. Her şeyin en iyisini yapacağıma söz verebilirim.”

Bu kadarını da beklemiyordum

“BU kadar fanatik bir taraftar kitlesi kesinlikle beklemiyordum. Transfer olduğumda hayatımın en güzel haftasını geçirdim diyebilirim. Dışarıdaki atmosfer ve takım içindeki arkadaşlarımın bana fazlasıyla yardım etmesiyle çabuk bir şekilde takıma alıştım.”