BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.523,84
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın Diyarbakır şaşkınlığı

Hizbullah tahliyelerine kızan Abdullah Öcalan, Diyarbakır'da halkın sessiz kalması karşısında ise çileden çıktı..

Abone ol

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Hizbullahçıların tahliyeleri karşısında çılgına döndü. Hizbullah'ın Diyarbakır'da davul zurna ile karşılanmasını ise sert tepki gösteren Öcalan, Diyarbakır halkına öfkesini gizlemedi. Ocalan, "Amed Kent Konseyi Hizbullahçılarla da konuşsun. Eski tarzda devam edeceklerse öz savunma devreye girsin ve onlara Diyarbakır'da yer verilmesin" ifadesini kullandı.

Tahliye edilen Hizbullah yöneticilerinin avukatı Sıdkı Zilan'ın Öcalan'ın da 2012'de serbest bırakılacağı iddiası ve ardından Öcalan'ın Hizbullah açıklamaları iki örgüt arasında yeniden savaşın başlayacağı işaretini veriyor.

Terör örgütü elebaşısı Öcalan, Hizbullahçıların tahliyelerine "Bu nasıl olur, Diyarbakır'a nasıl yaparlar bunu? Diyarbakırlılar buna nasıl müsaade eder?" diye tepki gösterdi.

'BU NASIL OLUR?'

İmralı'da avukatlarıyla görüşen Öcalan'ın söyledikleri, firatnews.org internet sitesinde yayınlandı.

Demokratik Toplum Kongresi'nin toplanarak "meşru savunmayı" tartışmasını, Hizbullahçıların da toplantıya çağrılmasını isteyen Ocalan, "Eğer eski tarzda devam edeceklerse o zaman meşru savunma, öz savunma devreye girer, onlara Diyarbakır'da yer verilmez" dedi.

Öcalan şunları söyledi: "Hizbullah meselesini takip etmeye çalışıyorum. Bu nasıl olur, Diyarbakır'a nasıl yaparlar bunu?

Diyarbakırlılar buna nasıl müsaade eder? Bu katilleri, canileri, vahşice cinayet işleyenleri (İnsanların cesetleri çuvallarda, yeraltından çıkarılıyordu) bırakıyorlar ve halaylarla, kutlama havasında karşılanıyorlar... Anlamıyorum"

BU KATİLLERİ CANİLERİ SERBEST BIRAKTILAR

Diyarbakır'da yüzde 80 oy alınıyor, nasıl oluyor?

Bunların bu şekilde bırakılması tesadüf değildir, bazı şeylerin hazırlığı yapılıyor olabilir. Bu adamlar sıradan suçlular değil. Bu katilleri öyle sıradan suçlularmış gibi bırakamazlar. Bu katilleri, canileri serbest bıraktılar. Bunların ne yapacakları belli değil, öte yandan 50 bin kişilik özel paralı ordu kuruluyor.

Bunu kim için ne için kuruyorlar?

Bir yandan 'Sorunun diyalogla çözümünü istiyoruz' diyorlar, öte yandan bu hazırlıklar yapılıyor, Hizbullahçılar bırakılıyor."

'NİYE SESSİZ KALINIYOR?'

Öcalan Diyarbakır'da kent konsuyinin toplanıp karar vermesi gerektiği yönünde isteğini de dile getiriyor:
"Kongre ve Amed (Diyarbakır) Konseyi toplanmalı, meşru savunmayı tartışmalıdır.

Gerektiğinde halkımız sokağa dökülüyor ama bu katiller böyle bırakılırken niye sessiz kalmıyor, mitingler, yürüyüşler yapılmıyor?
Her şey benden beklenmemeli, her şeyi benim mi söylemem lazım, kendileri bunları düşünmelidir.
Kent Konseyi'nde Diyarbakır'ın bütün kesimleri gelip yerini alabilirler, orada her şeyi özgürce tartışabilmelidirler. Bu Hizbullahçılarla da konuşulur, diyaloga geçilir, eğer eski tarzlarında devam etmeyeceklerse, özeleştirilerini yapmışlarsa, hatalarından ders çıkarmışlarsa, bundan sonra kendilerini legal olarak ifade edeceklerse, onlar da çağrılır, hem konseyde hem kongrede kendilerini temsil edebilirler. Eğer eski tarzda devam edeceklerse o zaman meşru savunma, öz savunma devreye girer, onlara Diyarbakır'da yer verilmez."

AKP GLADİO İLE UZLAŞTI

Terör örgütü elebaşısı Abdullah ocalan, geçmişte kendisiyle İmralı Cezaevi'nde "çözüm" için görüşen bazı isimlerin "Ergenekoncu" diye yargılandığını söyledi. Ocalan, "Geçmişte benimle burada çözüm amacıyla görüşen bazı isimler de Ergenekoncu diye yargılanıyor.
Aslında Ergenekoncu diye tasfiye edildiği söylenenlerin bir kısmı çözüm yanlısı isimlermiş. Ama asıl Gladion'un çözümü istemeyen kesimleri dışarıda bırakılmıştır, onlar hâlâ dışarıdadır ve AKP bunlarla uzlaşmıştır" dedi.