BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.439,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Roman oyları için Kuşadası'nda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda toplanan Roman çalıştayına katıldı.

Abone ol

Hükümetin Roman açılımına CHP'den alternatif Roman açılımı geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kuşadası'nda Romanlarla buluştu. Etkinlikte ilginç ve renkli görüntüler ortaya çıktı.



Kema Kılıçdaroğlu, Türkiye Roman Platformu Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada Roman vatandaşlara seslendi: “Atatürk, ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ diyor. Roman kardeşlerimiz kimsesiz kaldılar. Ama biz sizin kimseniz olacağız. Size sahip biz çıkacağız.”

YOLSUZLUK MEZARLIĞI

Kılıçdaroğlu konuşmasında hükümeti de hedef aldı. Tahliyeler konusunda hükümetin yargıya yönelik sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, yolsuzlukları gündeme getirdi:

"AKP’nin ‘Şimdiye kadar onlar bizi fişliyordu, şimdi biz onları’ diyen milletvekili, ‘Hizbullah üyelerinin tahliyelerinin arkasında Yargıtay var’ diyor. Önümüzdeki seçimlerde AKP ile derin devlet hesaplaşacakmış. Hangi derin devlet, kozmik odasına girilen derin devlet mi? AKP bu ülkenin neresine girmedi? Baskı nereden gelirse gelsin, tüm baskılara direneceğiz. İçişleri Bakanına, Sayıştay’ın soruşturma açılmasını isteyerek Bakanlığa gönderdiği kaç dosya için soruşturma izni verildiğinin sorulması gerekir. Tam bir kapalı kutu. İçişleri Bakanlığı yolsuzluk mezarlığıdır. "

AÇILIMLAR FİYASKO İDDİASI

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bizim ‘Gidelim açılım yapalım’, arkası fiyasko; böyle bir anlayışımız yok. Verdiğimiz sözü tutarız. Sizin önce yerleşme sorununuzu çözmeliyiz. Kendi kültürünüzü yaşatabileceğiniz yerleşim yerleri kurmamız lazım. Sizin müziğinizle tüm Türkiye oynuyorsa bu bizim kültürümüzdür. Bana, ‘Kürt, Roman, Çerkez lafını neden kullanmıyorsun’ diye soruyorlar. Biz insanız arkadaşlar, ister Roman ister Kürt olalım, bizler bu güzel coğrafyada yaşıyoruz.”

ÇERİBAŞI KEMAL


Roman dünyasının önemli müzisyenlerinden “Kobra Murat” lakaplı Murat Divandiler’in “Kemal Kılıçdaroğlu ayağımıza geldi, romanların hatırı var” anonsuyla kürsüye gelen Kılıçdaroğlu’nu, Roman Platformu Üst Kurul Başkanı “Çingene Demir” lakaplı Demir Duygun temsili olarak çeribaşı seçti. CHP lideri, Kobra Murat’ın diktiği çeribaşı yeleğini giydi. Kılıçdaroğlu’na roman kıyafetleri ile birlikte körüklü çizme de armağan edildi.

DEVE GÜREŞİ İZLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’ın Germencik İlçesi’nde deve güreşlerini bir süre izledi. Başına kasket takıp, omzuna poşu örten CHP lideri ikram edilen deve etinden yapılma sucuğun tadına baktı. Güreşlerde ’Kılıçdaroğlu” adı verilen deve, sırası gelmediği için güreştirilemedi.