BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İzmir İl Başkanı istifa edecek

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, milletvekili adayı olmak için görevinden yarın istifa edecek.

Abone ol
CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, milletvekili adayı olmak için görevinden yarın istifa edecek.
CHP’de milletvekili adayı olacak il, ilçe ve belde yöneticilerinin 10 Ocak’ta istifasını isteyen önergenin ardından ilk istifayı İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek vermişti. İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da yarın (pazartesi) saat 10.30’da partisinin İl Başkanlığı’nda düzenleyeceği basın toplantısında görevinden istifa edecek. C

HP eski Genel Sekreteri Önder Sav’a yakın olan Nalbantoğlu, istifa kararından önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcıları ile Genel Merkez’de görüştü. Nalbantoğlu’nun istifa kararı parti kulislerinde ‘listeye girme garantisi’ aldığı şeklinde yorumlanırken İl Başkanı, bu konuda kimseden söz almadım" dedi.

Nalbantoğlu’nun istifasının ardından yönetimin görevden alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Tüzüğe göre yönetim düşmüyor ve yönetimin içinden birine görev verilmesi bekleniyor. Öte yandan yeni il başkanlığı için Balçova İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu, Bornova Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tosunlar ve Aliağa Belediyesi eski Başkanı Hakkı Ülkü’ün adları geçiyor.