BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.429,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul'dan beklenen istifa geldi!

CHP yönetiminin milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifası için verdiği sürenin dolmasına az kaldı.

Abone ol

CHP İstanbul İl teşkilatında beklenen oldu. İl Başkanı Berhan Şimşek milletvekili adayı olmak için istifa etti. CHP'deki il başkanı istifa sayısının 50'yi bulması bekleniyor.

Genel Başkanlık, yeni Parti Meclisi derken CHP'de sıra il teşkilatlarına geldi. Milletvekili adaylığı için istifa etme hazırlığı yapan 50'ye yakın il başkanı yeni CHP yönetiminin elini rahatlatacak. İstifa edenlerin yerine yeni il başkanları atanacak.

Milletvekili adayı olmak isteyen il, ilçe başkanları ve yöneticilerin istifası için tanınan süre 10 Ocak'ta dolacak. CHP için en kritik il İstanbul. Parti yönetimiyle yıldızları barışmayan İl Başkanı Berhan Şimşek beklendiği gibi milletvekili adayı olmak için istifasını açıkladı. Şimşek şunları söyledi:

"GENEL BAŞKAN HAZİRAN'A KADAR KAL DEDİ"

''Aylar önce bir toplantıda öneride bulundum. 1978'den beri partinin üyesiyim. Birçok seçim çalışmasına katıldım. İl başkanları seçime az bir zaman varken milletvekili olmak için istifa ediyordu. Partinin başında kimse kalmıyor. '5-6 ay önce istifa etsin ve yeni heyecanlar yaratılsın' demiştim. Bu öneriyi il başkanı kimliğimle aylar önce söylemiştim. Kabul gördü. Genel başkanımız, 'Haziran ayına kadar görevinde kal' dedi. Ancak ben, milletvekili adayı olmak istediğim için istifa ediyorum. Onun izniyle 6,5 aydır üyesi olmaktan hep şeref duyduğum partideki bu görevimden istifa ediyorum.''

KUYU KAZANLAR VAR

Bu süreçte ''işinin iş üretmek dışında kuyu kazmak olanlar olduğunu'' ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

''Dün (İl düştü Berhan Şimşek şokta) dediler. İşte dün dedikleri arkadaşlarımızın hepsi burada oturuyor. Basın görevlisi olmak dedikodu yapmak değildir arkadaşlar. (İl düştü şokta), öyle bir şey yok. Ben arkadaşlarımla yan yana olmaktan her zaman onur duydum. Arkadaşlarımın birçoğu milletvekili adayı olmayı düşünüyor. Bazı arkadaşlarımız istifa etmedi, ilde kalmayı düşünüyor. Yeni bir yapılanma, yeni bir heyecan, yeni bir arkadaşımız gelecek. Biz de CHP içinde katkılarımızı sunmaya  devam edeceğiz.'' 

KILIÇDAROĞLU: BİZ BİR AİLEYİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şimşek'in istifasını Hatay'ın İskenderun ilçesindeki gezisinde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, ''Bir aileyiz, beni aradı, konuştuk. Basın toplantısı yapıp görevden ayrılacağını söyledi. Bende kendisine başarılar diledim. Yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Şimşek'in istifasını bekliyor muydunuz?'' sorusuna, ''Evet beklenen bir istifaydı'' diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Şimşek'in yerine kimin getirileceği konusunu Pazartesi günü görüşeceklerini bildirdi.

İSTANBUL İÇİN KONUŞULAN İSİMLER

CHP kulislerinde İstanbul il başkanlığı için Şimşek'in yerine pek çok isim konuşuluyor. Bu isimler arasında en dikkat çeken isim Doğan Holding CEO'su Nebil İlseven.

Doğan Holding'in CEO'su olan İlseven bu görevinden istifa etti, ancak il başkanlığı iddialarını "CHP'den teklif almadım. Dedikodu ile adımı kirletmeye çalıştılar. Ben de gereğini yaparak istifa ettim" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı için İlseven'in dışında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, Zafer Nuhoğlu, Başaran Ulusoy, Şinasi Yalçın, Ali Özcan, Cengiz Özyalçın ve Bülent Kerimoğlu'nun da adı geçiyor.

ANKARA VE İZMİR'DE DURUM

Önder Sav'a yakınlığı ile bilinen Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı'nın da aday gösterilme ihtimali düşük bulunduğu için istifa etmeyip direnebileceği konuşuluyor. Bu durumda görevden alınması söz konusu olabilecek. İzmir İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu'nun ise Pazartesi istifasını vermesi bekleniyor.