BIST 10.690
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,89
HABER /  DÜNYA

Trajedi ile başlayan hayat trajediyle bitti

ABD’li Christine Green, 11 Eylül saldırıları esnasında dünyaya geldi, Gifford’a düzenlenen silahlı saldırıda vurularak hayatını kaybetti.

Abone ol

ABD’li Christine Green, yaklaşık üç bin ABD’linin öldüğü 11 Eylül saldırıları esnasında dünyaya geldi. Christine, Cumartesi günü Tucson’da düzenlenen ve Temsilciler Meclisi üyesi Gabrielle Giffords’un yer aldığı etkinliğe katılmak için davetiye almıştı. Başına geleceklerden habersiz olan Christine, Gifford’a düzenlenen silahlı saldırıda vurularak hayatını kaybetti.

Tüm dünyada şok etkisi yaratan 11 Eylül saldırılarının yaşandığı saatlerde dünyaya gelen Christine, kısa bir süre önce okuduğu ilkokulun öğrenci konseyine girmişti. Politikaya ilgi duyan küçük kızın bu başarısı üzerine, komşuları Green ailesine Cumartesi günü düzenlenen etkinlik için davetiye verdi.

Christine, yaşadığı kenti temsil eden ve kendisine örnek olan Giffords’la tanışma fırsatını elde ettiği için çok mutluydu. Ancak, 22 yaşındaki Jared Lee Loughner, bir süpermarketin önünde düzenlenen etkinlikte Gifford’a kurşun yağdırmaya başladı.

 Yaşanan panik esnasında, Giffords başından vurularak ağır yaralanırken, altı kişi hayatını kaybetti. Kurbanların arasında, kurşunlardan kaçma şansı bulamayan Christine de vardı.

HAYALLERİ ÇOK KISA SÜRDÜ

Henüz dokuz yaşında olan Christine, hayatının en mutlu günlerinden birinde silahlı saldırı sonucunda öldü.

Christine’in babaı Greg, “Bir trajedi esnasında doğdu. Ölümü de çok trajik oldu. Christine çok parlak bir politik geleceğe sahipti” dedi. 
 
Polis, göçmenlere karşı uygulanan sert yasalar nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalan Arizona eyaletinde yaşanan olayın ardından, saldırganın neden böyle bir eylem düzenlediğini gün ışığına çıkarmaya çalışıyor.