BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Beşiktaşın puanı silinebilir

Del Bosque Beşiktaş'ın canını yakacak. Davalı avukatın iddiaları çarpıcı.

Abone ol

Beşiktaş'ın aylardır başağrısı olan Vicente del Bosque davasında yeni bir gelişme ortaya çıktı. Ödeme için son tarih olarak belirtilen 31 Ağustos'ta FIFA'dan 15 günlük ek süre isteyen siyah - beyazlılar, bu süreç sonunda Disiplin'lik oldu.

Beşiktaş için Disiplin Komitesi'nde yeni bir dosya açılırken, Bosque'nin avukatı Javier Ferrero Munoz'dan ilginç bir iddia geldi. Meslek hayatında ilk kez böyle bir davayla ve böyle bir kulüple karşılaştığını söyleyen İspanyol avukat, "CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi'nin aldığı kararlar Beşiktaş Kulübü'ne iletildi. 31 Ağustos'a kadar bir ödeme takvimi belirlenmesini istedi. Beşiktaş 15 gün ek süre istedi. Ancak bu ek sürenin dışında değişen birşey olmadı. Bunun üzerine FIFA Disiplin Kurulu, kulüp aleyhine disiplin davası açtı. Beşiktaş ve bizi acilen İsviçre'ye çağırdılar. 10 gün içinde görüşülecek. Tahminim, Beşiktaş'tan ilk etapta Süper Lig'den 3 ile 5 puanını silecekler. Ayrıca yüklü bir para cezası gelebilecek" dedi.

Faiz 1.5 milyon doları buldu

Garrigues Sports Entertainment adına konuşan Javier Ferrero Munoz, "Beşiktaş, FIFA ve CAS kararlarını tanımamakla büyük hata yapıyor. Sonuçlarının ağır olduğunu bilmesi gerek. Kulüp, tazminatı geciktirmekle şu ana kadar 1.5 milyon doları ödeme durumuna geldi. Her geçen gün lehimize işliyor" yorumunu yaptı.