BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Beşiktaşa ağır fatura

PFDK, Beşiktaş'a Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan dolayı ceza kesti. Ceza beklendiği gibi..

Abone ol Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama, 1 maç saha kapama ve toplam 80 bin YTL para cezası verdi.



Kurul, bugün yaptığı toplantıda, 29 Mart'ta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, siyah-beyazlı taraftarların kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaları nedeniyle Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. PFDK, Beşiktaş'a daha önce aynı nedenle Sivasspor maçı için 30 bin YTL para cezası, ikinci kez tekrarlandığından Ankaragücü maçı için de 1 maç seyircisiz oynama cezası verildiğinden hareketle, aynı sezonda kötü ve çirkin tezahürat fiilinin 3. kez tekrar edilmesi dolayısıyla söz konusu cezayı verdi.


Bu arada, aynı karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Beşiktaş'a ayrıca 1 maç saha kapama cezası verildi. Siyah-beyazlı kulüp, toplam 80 bin YTL de para cezası aldı.


Bu cezalar sonucu Beşiktaş, bu haftaki Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçını seyircisiz, 32. haftadaki Bursaspor maçını ise tarafsız sahada oynayacak.


Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü'ne de Beşiktaş maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5.000 YTL para cezası uygulandı.