BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş ve Galatasaray'da deprem!

Türkiye Futbol Federasyonu, vergi cezasını ödemesini geciktirdiği için Beşiktaş kulübüne uyarı gönderdi.

Abone ol

Beşiktaş ve Galatasaray'da büyük kriz. Siyah beyazlı yönetim maddi sorunlar nedeniyle büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Lisans iptali halinde Beşiktaş, müsakabalara katılamayacak. Galatasaray yönetiminde ise huzur yok. Her olayda yöneticiler birbirlerine karşı cephe alıyor.

LİSANS İPTALİNE VARAN SÜREÇ BAŞLAYABİLİR

Beşiktaş, 8 milyon TL'lik vergi borcunun 3 milyon TL'sini yapılandırdı. Ancak kalan 5 milyon TL için verilen süre yarın doluyor. Borç ödenmezse Futbol Federasyonu'nun siyah-beyazlılar için 'kulüp lisansının iptal süreci'ni başlatabileceği ifade ediliyor.

YARIN SON GÜN

TFF'den siyah-beyazlı kulübü, "8 milyon TL borcunuz gözüküyor. Bunun 3 milyon TL'sini yeniden yapılandırmışsınız. Borcun 5 milyon TL'sini cuma gününe (yarın) kadar çözmeniz gerekiyor. Aksi takdirde lisans iptaline varacak bir süreçle karşılaşabilirsiniz" yazısıyla uyardı. Futbol Federasyonu'nun bu uyarıyı vergi dairesinden gelen yazılı talep üzerine yaptı.

'DURUM KONTROL ALTINDA'

Sabah gazetesine konuşan siyah beyazlı yöneticiler, "TFF'den bize gelen bir uyarı var. Ancak tehlikeli boyutta değil. 2-3 aylık bir gecikme olmuştu. Bunun 3 milyon TL'sini yapılandırdık. Cuma gününe (yarın) kadar 5 milyon TL'yi de bir şekilde yapılandırıp ödeyeceğiz. Lisans iptaline varacak bir sürece girmeyiz" diyerek durumun kontrollerinde olduğunu iddia ettiler.

LİSANS UYGULAMASI ULUSAL LİGDE DE UYGULANMAYA BAŞLANDI

2004-2005 sezonunda uygulanmaya konulan ve başarıyla sürdürülen Kulüp Lisans Sistemi, 2010 - 2011 sezonundan itibaren ulusal seviyede başlatıldı.

Federasyon, 2011-2012 Futbol Sezonunda da Spor Toto Süper Ligi, Bank Asya Ligi ve Spor Toto 2. Lig kulüpleri için Kulüp Lisans Sisteminin uygulanmasına devam ediyor. Verilen Lisans, kulüplerin müsabakalara katılmalarına izin veriyor.

2010-2011 sezonu itibariyle, sadece uluslararası müsabakalarda oynayabilmek için verilen lisans ulusal ligde de uygulanmaya başlandı. Ulusal kulüp lisans sisteminin yürürlüğe girmesi hem kulüplerin mali yapılarını devamlı denetleyebilemek ve bu sayede şeffaflığı sağlayabilmek hem de ulusal lisans sayesinde kulüplerin UEFA lisansını alma hakkına daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

GALATASARAY'DA NELER OLUYOR? KİMLER KİMLERE KARŞI CEPHE ALDI? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Şike soruşturmasında Ünal Aysal ve Ali Dürüst; derbilerde deplasman yasağı tartışmasında Aysal ve Adnan Öztürk; Melo için ise Dürüst ve Albayrak ayrı telden çalıyor

1- Şike soruşturmasında Aysal, Dürüst'e karşı
Şike soruşturmasının patlak verdiği tarihte düzenlenen ilk Kulüpler Birliği Toplantısı'na katılan İkinci Başkan Ali Dürüst Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a Galatasaray adına tam destek vermiş ancak Başkan Ünal Aysal "Bu ateş üfleyerek sönmez. Çözüm zamana yayılamaz" başlıklı yazısıyla Federasyon ile ters düşmüştü. Başkan Ünal Aysal'ın bir hayli ağır bir dille kaleme aldığı ve TFF'nin şike soruşturması için ivedi kararlar alması gerektiğini savunan yazı sonrasında Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da sert bir açıklama yapmış ve Federasyon ile Galatasaray arasındaki ipler Ağustos ayında kopma noktasına gelmişti.

2- Deplasman yasağında Öztürk, Aysal'a karşı
Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde bir yemekte bir araya gelen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, derbilerde deplasman taraftarına yasak konusunda anlaşma sağlamış ve Fenerbahçe ile Trabzonspor yönetimlerinin de desteğini alıp, sözkonusu yasağı Federasyon aracılığıyla kamuoyuna duyurmuşlardı. Aysal'ın bu kararına muhalefet eden Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk önceki gün "Bence maç seyretmek her taraftarın hakkıdır. Başkanımız da yönetim kurulumuz da böyle düşünüyor. Bu hakkı engellemek de hiç kimsenin hakkı değildir. Kararın gözden geçirilmesi gerek" dedi.

3- Melo'nun cezası için Albayrak, Dürüst'e karşı
Beşiktaş derbisininde son düdüğün ardından tribünleri tahrik ettiği gerekçesiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen Melo için İkinci Başkan Ali Dürüst "Tahkim'e gideceğiz" dedi. Kulüp profesyonelleri Brezilyalı yıldız için savunma hazırlarken, yönetici Abdurrahim Albayrak'ın açıklamaları yapılacak savunmayı şimdiden zor durumda bıraktı. Albayrak önceki gün yaptığı açıklamada "Melo gibi Brezilya Milli Takımı'nda oynayan bir futbolcumuzun öyle davranmaması gerekirdi. Sinirlerine hakim olamamış herhalde" demiş ve teknik direktör Fatih Terim'in Melo'yu uyardığının altını çizmişti.