BIST 10.637
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.430,18
HABER /  SPOR

Beşiktaş fırsat tepmedi

Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Beşiktaş Çaykur Rizespor'u yenerek liderle arasındaki puan farkını 4'e indirdi

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de ikinci sırada olan Beşiktaş, lider Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada evinde Çaykur Rizespor'u yenerek puan farkını 4'e indirdi ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı..

Çaykur Rizespor, kümede kalma yolunda hem 3 puan hem de çok önemli iki yıldızını kartlar nedeniyle kaybetti.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Aytekin Durmaz, Adil Sinem, Özgür Çetiner
    
Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, Baki, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Burak, Koray, Serdar Kurtuluş, Ricardinho, Delgado, Nobre
    
Çaykur Rizespor: Zdravkov, Ergin, Altan, Serhat, Bashir, Victoria, Cem Baki, Emrah, İbrahim Said, Ferdi, Anderson

 İnönü Stadı'ndaki zorlu 90 dakika hakemin ilk düdüğüyle birlikte başladı... Her iki ekibe de başarılar...

2. dakika. Maçın ilk atağı Rizespor'dan geldi. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına ortalanan topa Anderson yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı., Rize bu anda gole yaklaştı.

4.dakika. Beşiktaş gole Ricardinho ile çok yaklaştı. Rakip ceza sahası önünde topla bulaşan Brezilyalı isim kaleye sokulup şutunu attı. Yerden sert giden topu Zdravkov kapanarak çelmeyi başardı. Boşta kalan topu savunma uzaklaştıramadı. Ceza sahasının dışına seken meşin yuvarlağın gelişine Nobre vurdu. İsabetsiz vuruşta top yandan auta gitti.


 7. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Ceza sahasına atılan topa hareketlenen Nobre, Bashir'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Hakem bu anda Bashir'e sarı kartını gösterdi.



 8. dakika. Penaltı atışı için topun başına Ricardinho geçti. Brezilyalı futbolcu kaleci Zdravkov ile topu meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderdi.

Beşiktaş, maçın ilk dakikalarında Ricardinho'nun penaltı golüyle Rizespor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

15.dakika. Rizespor kalesinde gördüğü penaltı golünden sonra beraberlik için Beşiktaş kalesine yüklenmek istiyor. Maçta oyunun kontrolü Beşiktaş'ın elinde. Siyah-Beyazlı tribünler erken golün mutluluğunu doyasıya yaşıyorlar.

17. dakika. Rizespor atağı sol kanattan gelişti. Altan topu Burak'tan kurtarmak isterken yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu Rizespor'a verdi. Atışı Altan kullandı. Ceza sahasına gönderilen topa İbrahim Said Siyah-Beyazlı savunma arasında iyi yükselip kafayı vurdu. Üst direğin altından ağlara giden topu kaleci Runje harika bir refleks ile son anda kornere çelmeyi başardı. Rizespor beraberlik golüne çok yaklaştı.

 18. dakika. Köşe atışında gelen top sağ kanatt Ferdi'nin önüne düştü. Yan hakem bu pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı. Ferdi hakemin düdüğünden sonra topa vurunca sarı kartı gördü.

23. dakika. Rizespor atağı sağ kanatta Serhat ile gelişti. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği topa altıpas üzerinde yükselen Altan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Beşiktaş kalesinin üzerinden farklı şekilde auta çıktı.

30. dakika. Beşiktaş maçın bu bölümlerinde daha çok kendi yarı sahasında oyunu kabul ediyor. Rizespor gol için Beşiktaş kalesine yükleniyor. Konuk ekip daha çok topla oynamasına rağmen Siyah-Beyazlı ekibin kalesine istediği pozisyonları üretebillmiş değil. Karşılaşmada Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü sürüyor.

33. dakika. Rizespor atağı sol kanattan Ferdi ile gelişti. Topu rakiplerinden kurtaran Rizeli futbolcunun ceza sahasına yerde ortasını ön direkte Gökhan Zan yatarak kornere çeldi. Top Gökhan'dan geçse Siyah-Beyazlı ekibin kalesinde tehlikeli bir pozisyon yaşanacaktı.

35. dakika. Rizespor atağında Victoria savunmanın arkasına hareketlenen Ferdi'yi kaçırdı. Ceza sahasına topla giren ferdi savunmanın baskısı altında topun kontrolünü sağlayamadı. Top bu futbolcunun ayağından sekip auta çıktı.

Karşılaşmada ilk yarının son bölümlerine girildi. Beşiktaş üstünlük golünden sonra oyunda tempoyu düşürdü. Rizespor'un beraberlik golü için geliştirdiği ataklarda etkili olamamıyor. Maç 1-0'lık skora kilitlenip kalmış durumda.

38.  dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Nobre, Burak'ın pasına hareketlendiği anda ceza sahasının önünde indirildi. Hakem frikik atışını Beşiktaş'a verdi. Atışı Ricardinho kullandı. Brezilyalı futbolcunun kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı vuruşta top barajdan geri döndü.

41. dakika. Beşiktaş savunmasından çıkarken top kaybı yaptı. Ceza sahası önünde pas arası yapan İbrahim Said ceza sahasına girdiği anda kendini yerde buldu. Rizeli futbolcu hakemden penaltı kararı beklerken, hakem kendisini yere attığı düşüncesiyle bu futbolcuya sarı kartını gösterdi.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre sona erdi. Golden sonra karşılaşmada tempo düştü. Rizespor'un gol için ataklarına Beşiktaş savunması izin vermedi. Hakem ilk yarıda 1 dakikalık uzatma işaret etti.

Uzatma süresinde gol olmadı. Beşiktaş ilk yarıyı 8. dakikada Ricardinho'nun penaltı golüyle 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI OYNANIYOR

46.dakika. Rizespor'da ikinci yarıda oyuna Zafer Biryol girdi. Ferdi saha kenarına alınan isim oldu.

50. dakika. İkinci yarıda Beşiktaş tüm hatlarıyla kendi yarı sahasında. Rizespor beraberlik golü için ataklarını sürdürüyor.

53. dakika. Rizespor gol için Beşiktaş kalesine yükleniyor. Sağ kanattan gelişen atakta konuk ekip Siyah-Beyazlı ekibin kalesinde etkili oldu. Anderson'a oynanan pasta golcü isim topu kontrol edemedi. Dönen top tekrar Beşiktaş ceza sahasına ortalandı. Arka tarafa seken meşin yuvarlağı Ali Tandoğan kafa ile uzaklaştırmak isterken havalandırdı. Altıpas içine düşen topu Baki kornere atarak savunmasını rahatlattı.

56. dakika. Rizespor'un gol için atakları yoğunlaştı. Sol kanattan Altan'ın sürüklediği topa Beşiktaş savunması ayak koyarak kornere çeldi. Köşe atışın Altan kullandı.Ceza sahasına inen meşin yuvarlağa kafayı Anderson vurdu. Bu kafa şutunda top kalenin üzerinden auta gitti.

57. dakika. Rizespor sağ kanattan bir kez daha Beşiktaş kalesine geldi. Ceza sahasına gönderilen topa yükselen Zafer Biryol kafayı vurdu. Bu vuruşta üst direği sıyıran meşin yuvarlak auta çıktı.

58.dakika. Beşiktaş'ta topu oyuna geç sokan kaleci Runje hakemden sarı kart gördü.

 59.dakika. Beşiktaş'ta Delgado yerin Bobo'ya bıraktı.

64. dakika. Karşılaşmada Beşiktaş'ın Rizespor karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Maçta tempo vasatı aşabilmiş değil. Siyah-Beyazlı ekip maçın bu skorla bitmesini ister bir oyun sergiliyor.

66. dakika. Rizespor atağını sağ kanattan sürükleyen Eren, Baki'nin faulüyle yerde kaldı. Hakem bu hareket sonrası Beşiktaşlı Baki'ye sarı kartını gösterdi.

68. dakika. Rizespor atağında Ergin'in kaleyi cepheden gören pozisyonda, yaklaşık 25 metreden sert şutu yandan auta çıktı...

70.dakika. Beşiktaş 2. yarıdaki ender ataklarından birisinde Nobre ile gole yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına Ali Tandoğan'ın gönderiğı topu iyi takip eden Brezilyalı golcü altıpas üzerinde topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

73. dakika. Rizespor savunmasından hızlı çıkmak isterken Baki, Eren'in hakemin gözünün önünde indirdi. Rizeli futbolcular sarı kartı bulanan Beşiktaşlı futbolcunun kart görmesi için hakeme yoğun itirazlarda bulundu.Hakem bu pozisyonda kartını çıkartmadı.

74.dakika. Rizespor atağında hakem faul kararı verdi. Ergin düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördü. Ceza sınırındaki Rizesporlu futbolcu bu kartla birlikte haftaya takımdaki yerini alamayacak.

76.dakika. Beşiktaş atağında Burak pozisyon buldu. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Burak'ın yerden şutunda Zdravkov kapanarak topu kontrol etmeyi başardı.

77.dakika. Maçın son bölümlerine doğru girildi. Beşiktaş'ın Rizespor karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

80.dakika. Hakemin kararına itiraz eden Rizespor'da Anderson sarı kart gördü.

81.dakika. Nobre'yi faul ile indiren Serhat sarı kart gördü.

 82. dakika. Rizespor'da İbrahim Said yerini Die Cire'ye bıraktı.

82. dakika. Beşiktaş'ta da aynı dakikada Burak yerini Mehmet Sedef'e bıraktı.

84. dakika. Rizespor atağında Beşiktaş ceza sahası önünde Dia Cire yerde kaldı. Hakem frikik atışını Rize'ye verdi. Kaleyi karşıdan gören noktada atışı Altan kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top kalenin farklı şekilde üzerinden auta gitti.

85.dakika. İnönü'deki karşılaşmada artık son dakikalara girildi. Beşiktaş'ın ilk yarıda Ricardinho'nun ayağından bulduğu golle Rizespor önünde 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Siyah-Beyazlı ekip golden sonra rakip kalede etkili olamadı. Rizespor'un gol için geliştirdiği yoğun ataklar şu ana kada sonuç vermiş değil. Son anlar büyük heyecana sahne oluyor.

88.dakika. Oyuna az önce giren Mehmet Sedef rakibine sert girince hakemden sarı kartı gördü.

 89.dakika. Rizespor'da Cem Baki yerini Görkem'e bıraktı.

90.dakika. Karşılaşmada normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakikayı işaret etti.

 90+3. dakika. Beşiktaş'ta Ricardinho yerini Fahri'ye bıraktı.

 90+4. dakika. Rizespor'da Bashir kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Maçın son dakikaları sakatlıklarla çok durdu. Sahada Rizesporlu futbolcular hakeme yoğun itirazlarını sürdürüyor.

Uzatma anlarında gol olmadı. Beşiktaş çok kötü bir futbol sergilediği karşılaşmada ilk yarıda Ricardinho'nun penaltıdan attığı golle Rizespor'u 1-0 mağlup ederek 3 puanı almasını bildi.