BIST 10.162
DOLAR 32,38
EURO 34,83
ALTIN 2.402,33
HABER /  GÜNCEL

Başbakan gibi konuştu

Abdullah Gül için dün farklı bir gündü: Bir başbakan gibi açılışlar yaptı, icraatlarını anlattı ve seçim vaatlerinde bulundu..

Abone ol

Hafta sonlarını ya yurtdışında, ya Ankara'da ya da Kayseri'de geçiren Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bu kez Bursa'daydı. Gül, Köşk tartışmalarının kızıştığı hafta sonu Başbakan gibi konuştu, hükümetin icraatlarını övdü, vaatlerde bulundu.

Türkiye değişimle tanıştı: Türkiye son dört yılda büyük bir değişimle tanıştı, yeni köprü, yol, park, kültür merkezi ve çevreyolları yatırımlar peş peşe halkla buluşturuldu. Türkiye'nin eksiklikleri çok ama bunları tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz.

MİLLİ GELİR 10 BİN DOLAR OLACAK
Milli gelir 10 bin dolar olacak: Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir dört sene önce 2 bin dolarken bu rakam bugün 4 bin 400 dolara çıktı. İnşallah önümüzdeki dönem bu ülkeyi yönetme sorumluluğu yine bize verildiğinde, kişi başına düşen milli geliri iki misline çıkaracak ve 10 bin dolara ulaştıracağız. Bütün bunlar hayal değil. 'Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz' diye bir atasözümüz vardır.

Ülkede güven ortamı oluştu: Bunlar niye oldu dersiniz? Güven olduğu için. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, hesap verebilirlik ve bir ülkenin geleceğinin tahmin edilebilir, görülebilir olması. Türkiye köklü reformlar yaptı. Hâlâ noksanlıklarımız var. Bunları kararlı şekilde yapmaya devam edeceğiz.

Ama bu hukuk ve demokrasi reformu yapılırken, bu ülkeyi güvenilir ülke haline getirdik. Yabancı geldi dedi ki, 'bu ülkeye yatırım yaparım. Başım sıkıntıya girerse, mahkemelerde bana hiçbir ayrım yapılmaz.