BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Beşiktaş, aradığını İspanya’da buldu

Zapotocny’nin yetersiz olması nedeniyle yabancı stoper arayışını sürdüren Beşiktaş, aradığını İspanya’da buldu.

Abone ol

İspanya’da bulunan başkan Yıldırım Demirören, Nihat’ın tavsiyesi üzerine Christoph Metzelder için özel uçakla Madrid’e gitti. Başkent ekibiyle masaya oturan Demirören, 4 milyon Euro’luk bonservis bedelini indirmeye çalışıyor.

GÖKHAN Zan’ın Galatasaray’a gitmesi yanı sıra Zapotocny’nin yetersiz olması nedeniyle yabancı stoper arayışını sürdüren Beşiktaş, aradığını İspanya’da buldu;

Christoph Metzelder. Siyah beyazlılar, başarılı kariyerine karşın yıldızlar topluluğu Real Madrid’de yedek kulübesine hapsolan Alman futbolcuyla temasa geçti. Ön görüşmelerden olumlu sonuç alarak ayrıldı.

Nihat Kahveci’nin bonservisini satın almak için İspanya’da bulunan başkan Yıldırım Demirören ve beraberindekiler, Nihat’ın ve menajeri Murat Kuş’un tavsiyesi üzerine Metzelder’i transfer listesinin başına aldı.

Daha önce Genoalı Matteo Ferrari ile görüşen ve bu oyuncuyu yüksek bonservis bedeli nedeniyle beklemeye alan başkan Demirören, rotayı İspanya’ya çevirdi.

Valencia’da Villarreal Kulübü yetkilileri birlikte Nihat’ın bonservis işlemlerini mutlu sonla noktalayan yönetim, ardından dün sabah erken saatlerde özel uçakla başkent Madrid’e geçti.

Florentino Perez’in başkanlığa gelmesiyle birlikte revizyona giden eflatun beyazlıların yöneticileriyle temasa geçen Yıldırım Demirören, Christoph Metzelder için kapıyı çaldı. Real Madrid’le 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan ve 4 milyon Euro bonservis bedeli biçilen Alman futbolcunun fiyatında indirim istedi. 28 yaşında ve 1.93 m. boyundaki Metzelder’in oynayabileceği bir takıma gitmek istemesi üzerine geri adım atan Real Madrid Yönetimi’nin fiyatı 3,5 milyon Euro’ya kadar indirdiği ancak görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Başarılı olacağız

Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir ekip oluşturmak için çalıştıklarını belirten Yıldırım Demirören, “Yönetim olarak transferde ne geç kaldık ne de sessiz.

Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde sürpriz isimlerimiz var, bekleyin. Beşiktaş geçen yıldan daha başarılı olacak” dedi.

Nihat, Rıdvan, Fink, İsmail Köybaşı ve Erhan’ı renklerine bağlayan Beşiktaş’ta yeni hedefi olan Metzelder, 2000 ile 2007 sezonları arasında 7 yıl top oynadığı Borussia Dortmund’dan Real Madrid’e transfer olmuştu. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştığımız Alman Milli Takımı’nda da forma giyen tecrübeli futbolcu, hava toplarındaki hakimiyetiyle dikkat çekiyor.