BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad'dan Ankara'ya soğuk mesaj

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a göre Türk halkı ve Ankara aynı hissiyat içinde değil.

Abone ol

İran Devlet Televizyonu'na röportaj veren Esad, "Askeri müdahale öngörmüyorum. Libya tipi operasyon mümkün değil" iddiasında bulundu.

Türkiye ile jet krizinin ardından kabinenin yemin töreninde ‘her yönden bir savaşın içindeyiz’ diyen Beşar Esad , bugün de İran devlet televizyonuna konuştu. Ülkesinde yaşanan karışıklığı batılı devletlere bağlayan Esad, ‘ Filistin davasını savunduğumuz için üzerimizde baskı var’ dedi.

TERÖRİSTLERİ YOK ETMEMİZ LAZIM
Muhalif güçleri yine terörist olarak tanımlayan Esad, ‘binlerce insanın hayatını kurtarmamız için bu teröristleri yok etmemiz lazım dedi.

‘Teröristler ve destekçileri için yaptığımız reformların bir önemi yok’ diyen Esad, bazı devletlerin, Suriye’yi suçlamak için Annan Planı’nın çökmesini istediğini öne sürdü.

‘Ben soruna Suriyelilerin dahil olmadığı bir çözümü kabul edemem. Zira sadece Suriyeliler sorunun nasıl çözüleceğini biliyor’ ifadesini kullanan Esad, Suriye’ye uluslar arası bir operasyon düzenlenmesinin mümkün olmadığını belirterek ‘Askeri bir müdahale öngörmüyorum. Libya ’ya düzenlenen operasyonun Suriye’ye uygulanması mümkün değil’ dedi.

TÜRK HALKIYLA HÜKÜMETİN GÖRÜŞLERİ UYUMLU DEĞİL
Ankara 'nın politikalarıyla Türk halkının Suriye hakkındaki olumlu görüşlerinin uyumlu olmadığını da öne süren Esad, İran ’a da sıcak mesajlar verdi.

Esad İran ordusunun Suriye’de faaliyet gösterdiğiyle ilgili haberleri “ordunun içinde bölünmeler olduğunu ima etmek için yapılmış bir şaka” olarak nitelendirerek ‘ İran , Suriye’nin yanında yer alıyor, Şam’ın da karşılığında sadakat göstermesi gerekiyor’ dedi.