BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

KESK Başkanı KCK'dan serbest

PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 6 kişi daha tutuklandı.

Abone ol

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 6'sı daha tutuklandı.

Özel yetkili cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alındıktan sonra tutuklamaya sevk edilen 13 kişinin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ndeki sorguları tamamlandı.

KESK BAŞKANI SERBEST

Nöbetçi hakimlik, zanlılardan 6'sının tutuklanmasına karar verirken, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile birlikte 7 kişiyi serbest bıraktı. Soruşturma kapsamında dün sabah da 22 kişi tutuklanmıştı.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen,''Son bir kaç ay içinde arka arkaya KESK'e yönelik geliştirilen operasyonlar KESK'in yürütmüş olduğu fiili meşru sendikal mücadeleye yönelik KESK'in içinde bulunan devrimci, demokrat, yurtseverlere yönelik geliştirilen bilinçli, kasıtlı ve programlı yönelimlerdir'' dedi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, adliye çıkışında kendisini bekleyen sendika üyelerine seslendi.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Özgen, şunları kaydetti:

''Bir kez daha tutuklu olan ve yeni tutuklanan arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Asla ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, geri adım atmayacağız, sonuna kadar bu haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yanımızda olmasanız da, demir parmaklıklar, beton duvarlar arkasında olsanız da bizim onurumuzsunuz. Biz söz verdik onurumuzu çiğnetmeyeceğiz. KESK'li bütün tutsaklar bizim onurumuzdur ve bundan sonraki mücadelemize ışık tutacaklardır.''

Özgen'in açıklamalarından sonra Ankara Adliyesi bahçesinde bulunan sendika üyeleri olaysız dağıldı. Tutuklanan sendika üyeleri de Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir minibüs ile cezaevine gönderildi.