BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad için yeni teklif

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, Beşar Esad'ın gidişi için yen bir teklif sundu.

Abone ol

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Velid el-Bunni, taviz verebilecekleri tek noktanın, Beşşar Esad'ın mahkemeye çıkarılmadan gitmesine müsaade edilmesi olduğunu söyledi.

Bunni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "SMDK'nın taviz verebileceği tek nokta, Beşşar Esad'ın mahkemeye çıkarılmadan gitmesine müsaade edilmesi" diye konuştu.

Bunni, 50 binden fazla kişiyi öldürmesinin ardından Esad'a mahkemeye çıkarılmadan gitmesine izin verilmesinin başlı başına "büyük bir tolerans" olduğunu ifade etti.

SMDK'nın kabul edebileceği durumların Esad'ın gitmesiyle başlayacağını vurgulayan Bunni, bunu içermeyen hiçbir durumu kabul etmediklerini ifade etti.

Bunni, SMDK'nın kuruluş belgesinde de bu durumun açıkça belirtildiğini hatırlatarak, hiçbir koşulda bu talebin değiştirilemeyeceğini dile getirdi.

Bu arada BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi de Suriye'deki tarafları 30 Haziran'da kabul edilen Cenevre anlaşmasını uygulamaya çağırdı.

Cenevre anlaşması, Suriye'de yönetimin ve bütün kesimlerin seçime iştirak etmesini ve ülkenin geleceğini halkın belirlemesini öngörüyor.

SMDK Sözcüsü Bunni, bu anlaşmayı "aldatma planı" olarak niteleyerek, Esad'a güvenmediklerini belirtti.

ESAD'IN SARAYIA ROKETLERLE SALDIRDILAR

Öte yandan Şam'da, muhalif Şam Kuvvetlerinin Beşşar Esad'ın sarayı olarak bilinen "Halk Sarayı"na roketlerle saldırdığı bildirildi.

Şam'ı Kurtarma Tugayı, Şam Kuvvetlerinin Halk Sarayı'na yerli yapımı roketlerle yüksek bir tepeden saldırdığını ve sarayın yakınlarında bulunan meçhul asker anıtı çevresinin ise güvenlik güçleriyle dolduğunu belirtti.

Roketlerin saraya isabet edip etmediği hakkında bilgi vermeyen tugay, roketlerin atıldığını gösteren bir videoyu internette paylaştı.

Şam Kuvvetleri, Şam'ı Kurtarma Tugayına bağlı bir birlik olarak biliniyor.