BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.382,83
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi, seks skandalı iddialarını reddetti

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi mahkemede, çocukluk çağındaki bir fahişeyle cinsel ilişkiye girdiği ve onu kurtarmak için polise baskı yaptığı suçlamalarını reddetti.

Abone ol
Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, çocukluk çağındaki bir fahişeyle cinsel ilişkiye girdiği suçlamasını reddetti. Milano'daki duruşmada konuşan Berlusconi, evinde hiçbir zaman "cinselliğe dair" sahneler yaşanmadığını savundu.

POLİSE BASKI YAPMADIM

Çokça konuşulan ve iddia edilen seks partilerine gönderme olan "bunga bunga" ifadesinin ise arada sırada yaptığı bir şaka olduğunu söyledi. Fahişelik yapan "Ruby" lakaplı küçük kızı gözaltından çıkarmak için makam gücünü kullandığı iddiasına karşılık da, "hiçbir zaman Milano polisine baskı yapmadığını" ifade etti.

Fas kökenli dansçı kız Karima El Mahroug, hırsızlık şüphesi nedeniyle tutuklanmıştı.

Şimdi 76 yaşındaki Berlusconi, 2010 yılında, o sırada 17 yaşında olan kıza seks için para vermekle suçlanıyor.

POLİSİ NİYE ARAMIŞTI?

Berlusconi yargıçlara, kızın "24 yaşında olduğunu söylediğini" söyledi.

Savcılar ise sağcı politikacı ve medya patronunun El-Mahroug ile 13 kez cinsel ilişkiye girdiğini iddia ediyor.

"Onunla hiçbir zaman içli dışlı ilişkim olmadı" diyen Berlusconi, villasındaki partilerine katılan Real Madrid futbolcusu Cristiano Ronaldo, Hollywood yıldızı George Clooney ve İtalyan model Elisabetta Canalis'in aralarında olduğu 78 şahit gösterdi.

BERLUSCONİ'Yİ 15 YIL HAPİS BEKLİYOR

Gazeteciler ise kadınların villadaki partiler için nasıl ayarlandığına ilişkin telefon kayıtlarını sunacaklarını öne sürmüşlerdi. Berlusconi, villasındaki davetlerde yemek masasında sohbet edildiğini, çocuklar için ayrılmış olan diskotekte ise müzik çalındığını anlattı.

İtalya'daki ekonomik krizin ağırlaşması üzerine Kasım ayında istifa eden Berlusconi'nin, polise Ruby'nin Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in torunu olduğunu söylediği öne sürülüyor.

Eski Başbakan, bu bilgiyi de kızın kendisine verdiğini ve Mısır ile diplomatik kriz doğmaması için polisi aradığını savunuyor. Eğer suçlu bulunursa, Berlusconi'yi 15 yıla kadar hapis cezası bekliyor.