BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hakkari şehitlerine hüzünlü veda

Hakkari’de PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım acısı baba ocağına düştü...

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın cenazesi, Antalya'da toprağa verildi.

Çukurca'daki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Antalya Havalimanı'ndan konvoy eşliğinde merkez Kepez ilçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'ndeki evine getirildi. Bu sırada evin önünde bekleyen çok sayıda vatandaş ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Şehit Yıldırım'ın tabutuna sarılan eşi Gülistan Sevgi Yıldırım, ''Şehit eşi olduğum için gururluyum'' diyerek uzun süre ağladı. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen şehit eşi, yakınları tarafından güçlükle tabutun başından uzaklaştırıldı.

BENİM OĞLUM ÖLMEDİ

Şehidin tabutuna sarılan anne Selma Yıldırım ise ''Benim oğlum ölmedi, çünkü şehitler ölmez vatan bölünmez. Gerekirse ben de vatan için görev yaparım. Yurdumuzu böldürmeyeceğiz. Bir karış toprak vermeyeceğiz. Onların yüzünü güldürmeyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene'' diyerek ağladı.

Şehit Yıldırım'ın kardeşleri Mustafa, Murat ve Serdar ise birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi vatandaşların sloganları eşliğinde Muratpaşa Camisi'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine şehidin ailesi ve akrabaları ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, CHP Antalya Milletvekilleri Gürkut Acar, Deniz Baykal, Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Kemal Korkmaz ile vatandaşlar katıldı.

AĞLAMAYACAĞIM

Bakan Günay, cami avlusunda bekleyen şehit ailesine başsağlığı diledi. Bakan Günay'ın taziyelerini ilettiği anne Selma Yıldırım, Günay'a ''Ağlamayacağım'' dedi.

Şehidin cenazesi, Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle cenaze aracına konuldu. Şehit Yıldırım'ın cenazesi, daha sonra Uncalı Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OĞLUNUN TABUTUNA SON KEZ DOKUNDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

BÜLENT YALÇIN- SİNOP

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Tankçı Er Bülent Yalçın, memleketi Sinop'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

16 Ekim 2012 Salı günü akşam saat 22.00 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde iki karakola eş zamanlı olarak açılan ateş sonrası çıkan çatışmada şehit olan Sinop nüfusuna kayıtlı Tankçı Er Bülent Yalçın'ın (21) cenazesi, DNA tespiti için Ankara'ya gönderilmişti. Yapılan tetkiklerin tamamlanmasının ardından şehit erin cenazesi askeri uçakla bugün Sinop'a getirildi. Sinop Havalimanı'nda protokol, askeri yetkililer ve yakınları tarafından karşılanan şehidin cenazesi, daha sonra kent merkezindeki baba evine getirildi.

Helallik alınmasının ardından Alaaddin Camii'ne getirilen şehit Er Bülent Yalçın için cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde anne Nevin Yalçın terör örgütüne lanetler yağdırdı. İl Müftüsü Yalçın Topçu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında Hükümet Meydanı'nda da şehit er için askeri tören düzenlendi. Anne Nevin Yalçın ile baba Bülent Yalçın, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenazeye katılan 10 binin üzerinde Sinoplu da sloganlar ve Türk bayrakları ile terörü lanetledi.

Törene Sinop Valisi Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Kastamonu Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Eyüp Aktaş, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun ile şehit er Bülent Yalçın'ın yakınları ve askeri yetkililer katıldı. Şehidin cenazesi, gözyaşları arasında kent mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.