BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.398,10
HABER /  GÜNCEL

Vilanova'nın geçmişe yolculuğu

Barcelona'nın teknik direktörü bundan 20 yıl önce çıktığı bir maçta penaltı kaçırmıştı. Penaltının kaçtığı 34 bin kişilik Riazor Stadı, Cumartesi günü Barcelona'yı ağırlıyor.

Abone ol

Barcelona'nın teknik direktörü Tito Vilanova, Galiçya deplasmanında Deportivo La Coruña'ya karşı saha kenarındaki yerini aldığında bir ihtimal aklının köşesinde acı bir hatıra olacak.

Vilonova, Barcelona'nın altyapısında başladığı futbol hayatında ilk La Liga maçına Celta oyuncusu olarak, Cumartesi günkü maçın yapılacağı Riazor stadında çıkmıştı.

Riazor, Galiçya'nın 34 bin kişilik stadı olarak bugünlerde Deportipo La Coruña takımının sahası konumunda.

20 yıl önce, 6 Eylül 1992'deki maçta Vilanova yedek kulübesinden ortasaha oyuncu olarak girdi.

Maçtan sonra Celta taraftarlarının takımın oyuncularını taş yağmuruna tutmasına yol açan sonuçta, onun da rolü oldu.

Barça'dan; Barça'ya karşı

Futbolda, kulüpler ya da teknik direktörler zaman zaman genç oyuncuları palazlanmaları için başka takımlara gönderiyor.

Bir ihtimal böyle bir kararı doğrultusunda Barcelona Vilanova'yı Figueres takımına kiralanmış, genç orta saha oyuncusu oradan da Celta takımına transfer olmuştu.

Vilanova, futbol kariyerinin top koşturduğu döneminin ilk La Liga maçına, Cumartesi günü bu defa teknik direktörü olduğu Barcelona karşısında çıkmıştı.

Katalan-Galiçya rekabetinde gülen taraf, konuk Katalan ekip Barcelona olmuştu.

Top direğin üzerinden

Maç 2-0'ken, gerideki ev sahibi takım penaltı kazandı.

Penaltı vuruşunu Vilanova yaptı; genç Tito, 20 yıl önceki o ilk La Liga maçındaki penaltıyı kaçırmış; top kalenin üzerinden dışarıya gitmişti.

Galiçya'nın o dönem La Liga'da top koşturan takımı Celta ile Barcelona arasındaki maç, La Liga'da yaklaşık 20 yıl sonra gerçekleşen ilk Katalan-Galiçya derbisiydi.

1992-1993 sezonunun bu ilk maçında ilk La Liga mücadelesini veren Tito Villanova, takımının 11'nci sırada bitirdiği sezonda 19 kez forma giymişti.