BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi aleyhindeki Ruby davasına devam ediliyor

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin, yetişkin olmayan bir fahişeyle seks yaptığı iddiasıyla yargılandığı davaya devam ediliyor. Mahkeme, seçimler nedeniyle yargılamanın durdurulması talebini geri çevirdi.

Abone ol

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin, yetişkin olmayan bir fahişeyle seks yaptığı iddiasıyla yargılandığı davaya devam ediliyor.

Son duruşmada mahkeme, Berlusconi'nin yargılamanın durdurulması için yaptığı talebi reddetti.

Milano'daki mahkemede, Fas kökenli kulüp dansçısı Karima El Mahroug ilk defa boy gösterdi.

Berlusconi ve Mahroug, cinsel ilişkiye girdikleri iddiasını reddediyor.

İkisi de reddediyor

İtalya'da 18 yaşından küçük kişilerle cinsel ilişkiye girmek suç. Suçlu bulunması halinde Berlusconi 15 yıl kadar hapis yatabilir.

Berlusconi'nin avukatları, eski Başbakan'ın seçimler nedeniyle çok yoğun olacağını gerekçe göstererek, yargılamanın durdurulmasını talep etti.

Ancak mahkeme bu başvuruyu geri çevirdi.

Kasım 2011'de Başbakanlık koltuğunu bırakan Berlusconi, Şubat ayında yapılacak seçimlerde yeniden yarışma kararı almıştı.

"Ruby Heartstealer" rumuzlu Mahroug, ifade vermek üzere mahkemeye geldi.

76 yaşındaki Berlusconi, 2010 yılında 17 yaşında olan Mahroug ile seks yapmak için para ödemekle suçlanıyor.

Seks yaptıkları iddiasını kabul etmeyen Berlusconi, parayı 24 yaşında olduğunu sandığı Mahroug'a parayı hediye olarak gönderdiğini savunuyor.

Mahroug da fahişe olmadığını ve Berlusconi ile seks yapmadığını belirtiyor.

Berlusconi'ye yöneltilen suçlamalardan biri de, gözaltına alınan Mahruog'u serbest bıraktırmak için yetkisini kötüye kullanması.

İddiaya göre, eski İtalya Başbakanı polislere, Mahroug'un eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in torunu olduğunu söylemiş.

Polisi aradığını kabul eden Berlusconi, memurları baskı altına almadığını ve sahiden Mahroug'un Mübarek ile akraba olduğunu sandığını söylüyor.