BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili yeni görüntüler

TBMM'de CHP milletvekili Hüseyin Aygün ve Berkin Elvan'ın ailesi tarafından düzenlenen basın toplantısı öncesinde, Elvan'ın öldüğü polis müdahalesini gösterdiği belirtilen yeni görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Hüseyin Aygün ile Gezi Parkı eylemleri döneminde polisin attığı gaz kapsülünün başına gelmesi sonucu ölen Berkin Elvan'ın ailesi, bu konudaki soruşturmaya dikkat çekmek için TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Berkin Elvan, Gezi Parkı protestolarının sürdüğü dönemde, 16 Haziran 2013 sabah saatlerinde, İstanbul Okmeydanı'nda başına gaz kapsülü gelerek yaralanmış, 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Elvan 15 yaşındaydı.

TBMM'deki basın toplantısında Elvan'ın ölümüyle ilgili olduğu belirtilen yeni bir görüntü kaydı kamuoyuyla paylaşıldı.

İki dakikalık video kaydının Ulusal Kriminal Büro şirketi tarafından, orijinal video kayıtları içinden ayıklanarak hazırlandığı belirtiliyor.

Görüntülerde Elvan'ın öldüğü polis müdahalesinin öncesinde, müdahale sırasında ve müdahale sonrasında yaşananların gösterildiği aktarılıyor.

Aygün: Dosya tıkanmış durumda

Aygün görüntülerle ilgili "İstanbul Emniyet'i, görüntülerde yer alan kişilerin fiziki halleri ve yüzleri çok açık olduğu halde, dört polisin ismini aylardır savcılığa bildirmedi. Bu nedenle de bu dosya tıkanmış durumda, kamu davası açılamıyor. Berkin'i böyle duvarların altına gizlene gizlene, korkakça öldürenler o kadar korkak ki mahkemeye gidip savunma yapmaya bile cesaret edemiyorlar" dedi.

Görüntüleri ilk kez izlediği belirtilen anne Gülsüm Elvan videoyu izlerken ağladı ve fenalık geçirdi.

Elvan toplantı salonundan dışarı çıkarılırken eşi Sami Elvan "Çok duygusal anlar yaşadık. Eşim ilk defa izledi görüntüleri. Ben daha önceden izlemiştim. Eşime izlettirmiyorduk. Çocuklarım da izlememişti. Burada mecbur kaldık" diye açıklama yaptı.

Toplantıda Avukat Engin Gökoğlu da soruşturma dosyası hakkında bilgi verdi.

Avukat Gökoğlu: Faillerin kimliklerini belirledik

Gökoğlu soruşturmanın kendilerinin talebi üzerine başlatıldığını belirtti. Gökoğlu, tanıkları kendilerinin bulduklarını, olaya ilişkin önce yok denilen görüntülerin daha sonra dosyaya konulduğunu söyledi.

Avukat Gökoğlu "Failler bizim gözümüzde net, dört kişi. Biz kimliklerini belirledik. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de yapacağı küçük bir araştırma ile belirleyebilir" diye konuştu.

Gökoğlu bir polis dışında diğer polislerin isimlerinin soruşturma dosyasına girmediğini savundu ve dosyanın dört savcı değiştirdiğini, ancak hiçbirinin tamamlayamadığını aktardı.

Bu arada baba Sami Elvan adını vermeden şarkıcı Yavuz Bingöl hakkında beş kuruşluk maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Bingöl'ün Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde yaptığı ve kendisini izleyen kişilerin yuhalamasına neden olan Berkin Elvan'a dair sözleriyle ilgili yaptığı yorumlar, Elvan ailesinin tepkisini çekmişti.