BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.387,80
HABER /  GÜNCEL

Berat Kandili çoşkuyla kutlandı

Berat Kandili'ni kutlanan ve ellerin mağfiret dilemek için semaya kalktığı Berat Kandili'nde Müslümanlar camilere akın etti.

Abone ol

Mevlit ve ilahi okunan camilerde, inananlar Yaradan'dan işlemiş oldukları günahlar için af diledi.

Kandil gecesinin önemini idrak eden Müslümanlar her kandilde olduğu gibi manevi değeri yüksek tarihi camilerin yolunu tuttu. Akşam ve yatsı namazları arasında okunan Mevlid-i Şerif'i, vaazı dinlemek ve ibadet etmek isteyen inananlar camileri doldurdu. İstanbul'da sağanak yağmur olmasına rağmen Sultanahmet Camisi tıklım tıklım doluydu. Günahların affedildiği bu günde inananlar ellerini dileklerinin kabul edilmesi için kaldırdı. Namaz kılmak için içeride yer bulamayan yerli ve yabancı yüzlerce turist avluda vazifelerini yerine getirdi.

Kazakistan'dan İstanbul'a turistik ziyaret için geldiklerini belirten Erkan İzbasarov ve Babür Celilov, Sultanahmet Cami'nden çok etkilendiğini söyledi. İki Kazak genç işledikleri günahlar için Allah'a dua ettiklerini belirtti.

Çocuğu doğuştan engelli olan Ali Çakmak da Sultanahmet Camisi'ne gelenler arasındaydı. Çocuğunun şifa bulması için mübarek günde tarihi camiye geldiğini ifade eden Çakmak, camide Allah'a dua ettiğini dile getirdi.

Arkadaşıyla birlikte tarihi camiye gelen Neslihan Hamam, Berat Kandili nedeniyle çok huzurlu olduğunu ve Allah'a dua ettiğini söyledi. Dünyada barış olması için Yaradan'a dua ettiğini anlatan Hamam, ÖSS'de iyi bir üniversiteye yerleşmek için de dua etmeyi ihmal etmediğini sözlerine ekledi