BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

Bentderesi genelevlerden böyle temizlendi

Ankara’da genelevleri ile ünlü Bentderesi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında daha önceden faaliyeti durd...

Abone ol

Ankara’da genelevleri ile ünlü Bentderesi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında daha önceden faaliyeti durdurulan genelevlerin yıkımına başlandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulusta yaptığı Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında Ankara Kalesi eteklerinde sit alanı üzerine kurulu olan ve daha önceden faaliyeti durdurulan genelevlerin yıkımı devam ediyor. Yaklaşık 40 evin bulunduğu Bentderesi’nde son kalan 2 evden birisi kamulaştırma davasının tamamlanmasından sonra icra yolu ile belediye ekiplerince yıkımı yapıldı.
Yaklaşık 6 ay önce faaliyeti durdurulan genelevlerin yıkıldığı bölgede kazı çalışmalarına başlanılacağı bildirildi. Genelevlerin yıkılmasından memnun olan vatandaşlar, bölgenin genelevler nedeniyle pislik yuvası olduğunu, genelevlerin yıkılmasıyla birlikte Ankara Kalesi’nin güzelliğinin ortaya çıktığını ve artık ailelerinde bölgeden rahatça geçebildiklerini söylediler.
Ankara Büyükşehir Belediye evin yıkımıyla ilgili havadan görüntü çekti.
(İHA)