BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.394,13
HABER /  GÜNCEL

Benimle çıkar mısın?

Hoşlandığınız insanla birlikte zaman geçirmek için herşeyinizi vermeye hazırsınız ancak ....

Abone ol

Hoşlandığınız insanla birlikte zaman geçirmek için herşeyinizi vermeye hazırsınız fakat bir türlü ilk adımı atamıyorsunuz.

Uzun zamandır ona kendisinden hoşlandığınızı söylemek istiyor fakat bir türlü cesaretinizi toplayamıyorsunuz.
Eğer kendinizi rahatsız hissedeceğinizi düşünüyorsanız onun yanına gidip ‘Benimle çıkar mısın?’ sorusunu yöneltmek zorunda değilsiniz.

Sorulmaması gereken sorular
Hoşlandığınız kişiye asla ‘Dışarı çıkmak ister misin?’ diye sormayın. Bu ucu çok açık bir soru olduğundan onunla kişiyle aranızda tuhaf diyaloglar oluşmasına neden olabilir. Ona yöneltmemeniz gereken bir diğeri de ‘Cuma akşamı ne yapıyorsun?’ sorusudur. Karşınızdaki kişi bu soruyla nereye varmak istediğinizi anlamayabilir.

Yaratıcı olun
Ona çıkma teklif ederken yukarıdaki cümleler yerine daha yaratıcı başlıklar bulabilirsiniz. Örneğin ona ‘Bisiklete binmeyi sever misin? Ben cumartesi günü sahile bisiklete binmeye gideceğim, bana katılmak ister misin?’ şeklinde bir soru sorarak onunla vakit geçirmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Onunla baş başa birşey yapmaktan çekiniyorsanız o zaman bir grup arkadaşınızla gideceğiniz bir yere onu da çağırabilirsiniz. Ona ‘işten arkadaşlarla cumartesi akşamı bowling oynamaya gidiyoruz, sen de gelmek ister misin?’ diye sorabilirsiniz. Burada kendinizi onun karşısında rahatsız hissetmenizi engelleyecek olan anahtar kelime ‘arkadaşlarla’dır.

Grupla çıkmak heyecanınızı azaltır
Beraber dışarı çıkmak istediğiniz kişi sessiz biriyse o zaman arkadaşlarınızla beraber olduğunuz bir gece ondan size katılmasını istemek çok yerinde bir davranış olacaktır. Böylelikle beraber olduğunuz saatler boyunca konuşacak konu bulma sıkıntınız ortadan kalkacak, onun yanında daha rahat hareket edebileceksiniz.

İki önemli detay
Birine çıkma teklifi etmeden önce aklınızda tutmanız gereken iki önemli detay var: Onunla çıktığınızda gideceğiniz yeri, yapacağınız şeyleri önceden planlamış olmanız ve karşınızdaki insanın ona karşı olan hislerinizi bilmesini sağlamanız gerekiyor. Bu sayede ona çıkma teklifi ettiğinizde niyetinizin ne olduğunu bilecek ve kendini daha rahat hissedecektir.

Size tavsiyemiz herşeyden önce rahat olmanız. Ona çıkma teklifi ettiğinizde en kötü ne olabileceğini düşünün. En fazla sizinle dışarı çıkmak istemediğini söyleyecektir. Siz de bu deneyimin ardından size ‘evet’ diyecek birini bulmak için etrafınıza daha dikkatli bakacaksınız. Unutmayın sizinle çıkmak isteyen birçok kişi şu an bir yerlerde sizin ona yönelmenizi bekliyor…


Çeviri ve derleme: Elif Akbaş