BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Ben yaşamıyorum şu anda!

Suriye'den kurtarılan gazeteci Cüneyt Ünal yaşadıklarını hala unutamadığını söyledi.

Abone ol

Cüneyt Ünal eşi ve çocuklarına kavuştuğu halde hala toparlanamadığını belirterek, 'Ben aslında yaşamıyorum şu anda' dedi.

Üç gün önce Suriye'ye giden CHP Milletvekilleri tarafından Türkiye'ye getirilen Cüneyt Ünal eşi Nuran çocukları Sahra, Bashar Fehmi Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi, TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi, yakınları ve bir grup gazeteci, Şişli Nişantaşı’nda bulunan Suriye Başkonsolosluğu karşısında toplandı

BASHAR FEHMİ KADUMİ İÇİN TOPLANDILAR

Eylem öncesi Nuran Ünal, Arzu Kadumi’ye sarılarak teselli ederken, Cüneyt Ünal ise kızı Sahra’yı kucağına alarak basın mensuplarına görüntü verdi. Suriye’de yaşanan olayları takip ettiği sırada kaybolan Al Hurra Televizyonu muhabiri Bashar Fehmi Kadumi’nin halen haber alınamamasını 12 haftadır protesto eden grup, “Gazeteci terörist değildir" yazılı Türkçe ve İngilizce pankart ve Kadumi’nun basın kartı ve fotoğrafının bulunduğu çeşitli dövizler taşıdı. Grup, sık sık, “Suriye Bashar nerede","Suriye Bashar’ı bize geri ver" şeklinde sloganlar attı. Eylemi Suriye’deki çatışmada yaşamını yitiren Japon kadın gazeteci Mika Yamamoto'nun eşi Kazutaka Sato’nun da bulunduğu bir grup basın mensubu da izledi.

SİYASİ TARTIŞMA HALİNE DÖNÜŞMESİ RAHATSIZ EDİCİ

Burada bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan Sadık İpekçi, “Cüneyt’in Suriye’den getirilmesi bir siyasi tartışma haline dönüştürüldü bu bizi rahatsız ediyor. Bir arkadaşımız sağ salim geldi. Buna herkesin sevinmesi lazım. Eğer siyasetçiler bir görev yapmak istiyorlarsa ellerindeki tüm imkanları Bashar’ın bulunması için kullansınlar. Biz operasyonel güç olarak gitmedik oraya. Bizim istihbarat kaynaklarımız yok istihbaratçıda değiliz. Biz bir mesleki dayanışmanın gereği olarak bir ilişkisi kurabilecek olanlarla heyet oluşturup arkadaşımız Cüneyt’i teslim almaya gittik. Şimdi elinde gücü olan istihbarat bilgisi olan başka herhangi bir bağlantısı olan kim varsa elindeki bütün olanaklarını kullansın Bashar hakkında bilgi versin" dedi.