BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.466,68
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Davutoğlu'na bombalı cevap

İsrail bildiğini okudu Aralarında Davutoğlu'nun da bulundugu 11 bakan Gazze'de iken İsrail uçakları şehri ağır bombardıman altına aldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da aralarında olduğu Arap Birliği üye ülkelerinin dışişleri bakanlarının Gazze'de bulunduğu sırada İsrail saldırılarını sürdürdü. Saldırılarda, 27 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail saldırılarının 7'nci gününde, 3'ü çocuk, 3'ü gazeteci olmak üzere 27 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze ve Deyr'ul Belah'da düzenlediği saldırılarda, Filistin Aksa televizyonu için çalışan Mahmud el-Kavmi ve Hisam Selame isimli iki gazeteci ile El-Kudüs et-Talimiyye radyosunun müdürü Muhammed Ebu İşa yaşamını yitirmişti.

gazze,-gaza.jpg
İsrail saldırılarının başlamasından bu yana Gazze'de 136 kişi öldü, 950 kişi de yaralandı.

YARALILAR MISIR'A NAKLEDİLDİ

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan 12 Filistinlinin daha tedavi için Mısır'daki hastaneye nakledildiği bildirildi.

Refah sınır kapısından bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan 12 kişinin, Mısır Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslarla Mısır'ın kuzey doğusundaki El-Ariş Hastanesi'ne nakledildiğini belirtti.

Saldırılarda daha önce yaralanan 20 Filistinli, tedavi edilmek üzere önce El-Ariş Hastanesi'ne, oradan da Kahire'ye nakledilmişti. Söz konusu yaralılardan birinin hayatını kaybettiği ve cenazesinin dün Gazze'ye götürüldüğü öğrenildi.