BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Avrupa ile ulaşım 7 saatliğine durdu

Türkiye’nin Avrupa ilen olan karayolu ulaşımı kısa süreliğine durdu.

Abone ol

Türkiye’nin Avrupa ilen olan karayolu ulaşımı kısa süreliğine durdu. Bilgisayar altyapılarında yapılan çalışma nedeniyle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 gümrük kapısı, 7 saatliğine yolcu araçlarının geçişi ve TIR gümrük işlemlerine kapandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule ve Uzunköprü Gümrük Sahaları’nda bilgisayar altyapılarında çalışma başlattı. 20 Kasım Salı gecesi saat 23.00’te başlayan çalışmanın çarşamba sabahının ilk saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Yetkililer, çalışmanın sabah saat 06.00’da tamamlanacağını ifade etti.

YOLCULAR 7 SAAT BEKLETİLDİ

Çalışma nedeniyle Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule Gümrük Sahası’na giden yolda uzun TIR kuyrukları oluşurken, kuyrukta bekleyen sürücüler duruma tepki gösterdi. Bazı sürücüler, 1 dakika ile gümrükten çıkma işlemini kaçırdı. Yolcu otobüsünde şoför olan Şenol Göçmen, “Sabah saat 05.00’te Sofya’da olmayı istiyorduk ancak şimdi 30 yolcumuzla birlikte 7 saat bekleyeceğiz” dedi.

TIR sürücüsü Murat Gürbağ ise, cumartesi gününden bu yana sırada olduğunu belirterek, “70 saattir buradayım ve içeriye evrak veremedim. Sebebini bilmediğimiz nedenlerden dolayı 'kapı kapandı' diyorlar. Bu hafta sonları devamlı oluyor. Avrupa Birliği’ne gireceğiz diyoruz, dünya aya gidiyor, biz yaya kalıyoruz. Kendimizi gökyüzünde görüyoruz. 2 gündür yol kenarında tuvalet aramaktan bıktık. Hava kararsın da ihtiyacımızı giderelim diye bekliyoruz. Bize yardımcı olacak herhangi biri de yok. Sesimizi dinleyecek insanlar yok. Firmalar, şoförler, ihracatçılar zor durumda” diye konuştu.

Durumdan haberdar olmayan bazı sürücüler ise, gümrük kapılarından geri dönmek zorunda kaldı. Gümrük yetkililerinin uyarıları sonucu 7 saat beklemek zorunda kalacaklarını öğrenen sürücüler, hayal kırıklığı içinde araçlarına geri döndü. Gümrük sahasına girme imkânı bulan bazı yolcular da, freeshop’lardan alışveriş yaptı.
Araçlarıyla yurt dışına çıkış yapamayan bazı sürücüler, yaya olarak Bulgaristan tarafına geçti.