BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şahin için verilen gensoru reddedildi!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Abone ol
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP'nin alternatif 29 Ekim kutlamasını BDP'nin Cuma eylemlerine benzetti. CHP'nin aynı tür eylemi 1948'de de gerçekleştirdiğini ve Kırıkkale yolunda 40 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Şahin, hakkındaki iddiaların mesnetsiz olduğunu söyledi. İşte Şahin'in CHP ve BDP'ye yönelik sözleri;

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşan Şahin, gensoru mekanizmasının kullanılmasından hiçbir rahatsızlık duymadığını belirterek, daha önce hakkında gensoru veren BDP'nin, ''karargahtan emir gelmediği için'' son zamanlarda bu boşluğu doldurma rolünün CHP'ye düştüğünü söyledi. 
 
ŞAHİN CHP'Yİ SUÇLADI

Şahin, Meclis'teki konuşmasında CHP'nin yapay sorun oluşturan, çözümden şikayet eden, oluşan kargaşadan ve anarşiden medet uman bir parti olma konumundan bir türlü kurtulamadığını ifade etti. Birilerinin iddia ettiği gibi Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasını engellemek gibi düşünce ve davranışlarının olmadığını belirten Şahin,  şöyle konuştu:
 
''Bize yasakçı, baskıcı iftirasını atanlar önce kendi geçmişlerine baksın. Bu yıl alternatif kutlama hevesine giren CHP, bunu ilk kez yapmamıştır. CHP, 1948 yılında da benzer kutlama gayreti içine girmiştir. CHP Genel Sekreterliği'nce il ve ilçe örgütlerine gönderilen yazıda, CHP'nin özel program yapacağı, Cumhuriyet Bayramı ile CHP'nin kuruluş yıldönümünün birleştirilerek kutlanacağı belirtilmiştir. CHP bugün olduğu gibi o günde toplumu ayrıştırma gafletine düşmüştür. Demokrat Parti'li vatandaşlar o tarihte, bu kutlamalara katılamamıştır. CHP Ankara'da gövde gösterisi yapma uğruna, çeşitli illerden vatandaşları Ankara'ya taşımak istemiş, Kırıkkale'den 40 vatandaşın yolda geçirdiği kazayla vefatlarına sebep olmuştur. Bugün Hükümetimizce halkın bayram kutlamasını yasakladığın iddia eden CHP, 1949 yılında halkın ve siyasi partilerin bayram kutlamasına katılmasını yasaklamıştır. Bakanlar Kurulu, o yıl aldığı kararla Hipodrom'da yapılan resmi geçit törenlerine siyasal partilerin atlı ve yaya köylülerin, esnafın ve halkın katılmasına yasak getirmiştir. Sadece askeri birlikler, askeri okullar ve izcilerin törene katılmasına karar verilmiştir. CHP'nin bu yasakçı kararı, onbinlerce vatandaş tarafından da protesto edilmiştir. Bu tipik CHP zihniyetidir. Olayları işine geldiği gibi çarpıtmak, anamuhalefet partisinin yaptığı en iyi iştir.''

"CHP İNSANLARI AYRIŞTIRMIŞTIR" 
 
Gensoru önergesindeki iddiaların tamamen gerçek dışı ve mesnetsiz olduğunu belirten Şahin, 1936 yılından beri Cumhuriyet Bayramı törenlerinin Hipodrom'da yapıldığını, törenlerin bu yıl da başkentte Hipodrom'da gerçekleştirildiğini söyledi. 
 
Şahin, ''CHP tek parti iktidarından kalan alışkanlıklarının devamı olarak, tıpkı BDP'nin alternatif Cuma girişiminde olduğu gibi bir takım legal ve illegal örgütlerin peşine takılarak alternatif Cumhuriyet Bayramı yapma girişiminde bulunmuş, böylesi önemli gönde insanlarımızı ayrıştırma gafletine düşmüştür'' dedi. 
 
Ulus, 1. Meclis önünde toplanarak yapılması planlanan istenen eylemin kanuna aykırı faaliyet olduğunun değerlendirildiği ve Ankara Valiliği'nce izin verilmeyeceğinin başvuru sahiplerinden legal olanlarına bildirildiğini ifade eden Şahin, etkinliğin perde arkasında illegal örgütlerin bulunduğu ve provokasyonlara açık olarak değerlendirildiğini kaydetti. Gerekli önlemlerin valilik tarafından alındığını söyleyen Şahin, Ulus'taki olaylarda çekilmiş bazı fotoğrafları milletvekillerine gösterdi. Bazı CHP'lilerin milletvekillerin arkasına saklanarak polise saldırdığını söyleyen Şahin, bu karelerin CHP'lilerin şeref levhaları olduğunu iddia etti.
 
O FOTOĞRAFI ANLATTI

29 Ekim ile ilgili yapılan kara propagandanın bununla sınırlı kalmadığını ifade eden Şahin, elinde Türk bayrağı bulunan küçük çocuğun copla polis tarafından kovalandığı fotoğrafının montajlandığının ortaya çıktığını anlattı. Şahin, ''Yapılanların amacı polisimizi, Hükümetimizi, devletimizi yanlış  anlatma gayretidir. Bunların amacına ulaşamayacağı, polisin her ne pahasına olursa olsun bundan sonra da görevini tereddütsüz yerine getireceği bilinmelidir'' dedi. 
 
Anayasa değişikliğiyle fişlemeyi kaldıranın AK Parti Grubu olduğunu ifade eden Şahin, Tunceli'deki olayın kendileri tarafından ortaya çıkartıldığını ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığını, sonuca göre gereğinin yapılacağını söyledi. İddia ve iftiraların hiçbirisinin gerçekle bağdaşmadığını belirten Şahin, konuşmasını, ''CHP hakkında milletimize gensoru veriyorum'' diyerek tamamladı. 
  
Konuşmaların ardından Şahin hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi. 

(Editör Notu: İlgili haberimize yapılan okuyucu yorumlarında, gensorunun kabul edilmesiyle ilgili başlıkta yer alan ifade eleştirilmektedir. Haberin detayında, "gensoru önergesinin gündeme alınması teklifinin Meclis'te kabul edildiği" belirtilirken, aynı habere ilişkin, son dakika bilgisi de yine aynı içerikte sunulmuştur. Haberin detayında da belirtildiği gibi gensoru önergesinin gündeme alınması teklifinin kabul edilmesi ile gensorunun kabul edilmesi ayrı şeylerdir. Haberde belirtilen kabul, önergenin gündeme alınmasıyla ilgilidir. Buna rağmen duyarlı okucularımıza teşekkürler...)