BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ben çocuklarıma haram para yedirmem

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Sarıgül, Kağıthane’de vatandaşlara seslendi. Sarıgül, “...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Sarıgül, Kağıthane’de vatandaşlara seslendi. Sarıgül, “Şu anda hakkımda yürütülen tek bir şey yok. Ben çocuklarıma haram para yedirmem. Utanmadan sıkılmadan bazı televizyonlarda aylardan beri karalama kampanyası yürütüyorlar, kimse onlara inanmıyor” dedi.
Konuşmasına Kağıthane’deki anılarını anlatarak başlayan Sarıgül, “1976 yılında CHP Gençlik kollarına gidiyorum. Rahmetli hacı anam beni partiye göndermiyordu. ‘O işlere karışma’ diyordu. Diyordum ki ben de anacığım beni devlet dairesine alacaklar. 1976 yılında CHP Şişli Gençlik Kolu sekreteri olarak 6 ay gittim geldim Kağıthane Belediyesi’nde iş başı yapmak için. Eve ve anneme anne ‘işe girdim’ diyordum. Sabah 8’de çıkıp akşam 6’da dönüyordum. Annem üzülmesin diye” ifadelerini kullandı.

“BİZİM ANLAYIŞIMIZ DEMOKRATİK BİR YÖNETİM İLE TÜM İSTANBUL’U KUCAKLAMAK”
İstanbul’da sevgi, özgürlük ve mutluluğun kazanacağını söyleyen Sarıgül, “Bizim anlayışımız demokratik bir yönetim ile tüm İstanbul’u kucaklamak. Coğrafi konumu, tarihi, doğası, kültürel değerleri ile İstanbul’umuza güzel hizmet etmek. İstanbul’umuzun suyunu, havasını, denizini, toprağını, yeşilini, ormanını hep birlikte biz koruyacağız. İstanbul’umuzun kimliğini, kültürünü, tarihi dokusunu en iyi biz koruyacağız. İstanbul’da plansız, ulaşımı aksatan hatalara son vereceğiz. İstanbul’un artık bilimsel çalışmalara dayalı planlı bir gelişmeye ihtiyacı var bunu sağlayacağız. Kentsel dönüşüm kentsel yıkım olmaktan çıkacak. Bir tek yurttaşım kentsel dönüşüme hayır derse ben onların yuvalarını yıkmam” diye konuştu.

“ARTIK İSTANBUL’DA ULAŞIM TIKANMIŞTIR”
İstanbul’da ulaşımın tıkandığını savunan Sarıgül, “Artık İstanbul’da ulaşım tıkanmıştır. Ulaşım artık yürümüyor. Ulaşım sistemini yeniden biz düzenleyeceğiz. İstanbul’da trafik çilesine biz son vereceğiz. Sabah evinizden çıkıp işyerinize geldiğiniz zaman rahat gidip gelin. İşinizden evinize giderken yollarda telef olmayın. Almanya’dan gelen yurttaşımız havalimanı 2 saat 35 dakikada geliyor ama Kadıköy’de 3.5 saatte geçiyor. İstanbul’u 20 yıldır aynı anlayış yönetiyor. Yaptıklarına teşekkür ediyoruz ama İstanbul yürümüyor, kilitlendi” şeklinde konuştu.
Mustafa Sarıgül, İstanbul’un ulaşımını raylı sistemlerle ve deniz taşımacılığı ile güçlendireceklerini kaydederek, her noktada otoparklar yapacaklarını söyledi.
Belediye çalışanlarına da mesaj veren Sarıgül, “AK Parti döneminde işe girmiş hiçbir arkadaşımı siyasi düşüncesinden dolayı verdiği oydan dolayı bir tek çalışan aşı ve işi ile oynamam. Söz veriyorum. Bizler ocakları söndürmek için değil, ocakları tüttürmek için geliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANDA HAKKIMDA YÜRÜTÜLEN TEK BİR ŞEY YOK”
15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Sarıgül, şunları söyledi:
“Şu anda hakkımda yürütülen tek bir şey yok. Ben çocuklarıma haram para yedirmem. Utanmadan sıkılmadan bazı televizyonlarda aylardan beri karalama kampanyası yürütüyorlar, kimse onlara inanmıyor. Biz yine de diyoruz ki düşmanınızın bile insan olduğunu unutmayın. İstanbul’da kötüleme dönemi, karalama dönemi, nefret dönemi bitecek. İstanbul’da barış dönemi, kardeşlik dönemi sizlerle taçlanacak”
Konuşmasında dershanelerin kapatılmasına da değinen Sarıgül, “Dershaneler ihtiyaçtan doyar. İhtiyaç yoksa kimse evladını dershaneye göndermez. Dershaneleri kanun ile kapatamazsınız. Devlet okullarınızı çok iyi bir noktaya getirirsiniz, öğretmenler muhteşem bir noktada olur, evlat dershaneye gitmeye ihtiyacı kalmaz ise dershane ortadan kalkar. Şimdi kapatırsanız zengin aileler çocuklarına özel ders aldırır. Dershanelerin büyük bir bölümü zaten giden çocuklara paran var mı diye sormaz. Dershanelerde belli hizmetler en güzel şekilde yapılıyor. Örflerimiz, törelerimizi, geleneklerimiz öğretiliyor, ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor, istiklal marşımız orada aslanlar gibi okutuluyor” şeklinde konuştu.
(İHA)