BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türkiye’de bir derin devlet gerçeği var

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de bir derin devlet gerçeği olduğunu belirterek, paralel yapılar...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de bir derin devlet gerçeği olduğunu belirterek, paralel yapılarla hesaplaşılması gerektiğini söyledi.
Bugün Cizre’de yapılacak olan mitinge katılmak için Şırnak’ta bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Van milletvekili Nazmi Gür, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan miting öncesi BDP Şırnak il başkanlığı yönetimi ve BDP Şırnak belediye başkan aday adayları ile bir otelde buluştu. Sohbet havasında geçen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, merkezi Diyarbakır’da bulunan Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi (TKDP) kurulmasını değerlendirdi. Demirtaş, “BDP’ye saldırarak Kürdistan kurabileceklerini düşünüyorlarsa hiç durmasınlar gece gündüz durmadan saldırsınlar ama yanlış bir yerden başlamışlar yine de hayırlı olsun. Siyasi parti, siyasi çalışma iyidir. Bu şekilde giderlerse halk nezdinde kısa sürede teşhir olurlar” dedi.
Son zamanlarda gündemde olan yolsuzluklar iddiaları hakkında da açıklama yapan Demirtaş, Türkiye’de bir derin devlet gerçeği olduğunu ifade ederek yolsuzluk yapanlardan da hesap sorulması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Biz yolsuzlukların tümünün üstüne gidilmesi gerektiğini baştan beri söylüyoruz. Ama bu yetmez. Paralel yapılarla da hesaplaşılması lazım. Türkiye’de bir derin devlet gerçeği var ve bu paralel yapılar ortaya çıkarılmadığı müddetçe Türkiye’de hiçbir kalıcı çözüme ulaşılamaz. Ama bu demek değildir ki bu yolsuzluk yapanlar mağdurdur. Yolsuzluk yapanlardan hesap sorulması lazım. Hırsızlık yapanlardan hesap sorulması lazım” diye konuştu.
Demirtaş daha sonra beraberinde partililer ile birlikte BDP Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan’ın hayatını kaybeden kardeşi Ayşe Saltan ve Mehmet Batmaz adlı vatandaşlar için taziye ziyaretinde bulundu. Heyet taziye ziyaretlerinden sonra Cizre’ye hareket etti.
(İHA)