BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  POLİTİKA

Belki yarın belki yarından da yakın

Gözler AK Parti Grup toplantısında. Erdoğan yine 'şok olacaksınız' dedi. Adayı eşi Emine hanım da bilmiyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı adayını salı gününden itibaren her an açıklayabileceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın bugünkü AK Parti grup toplantısında adayı açıklama ihtimali bulunuyor.

Erdoğan, dün akşam TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Parlamento’da verdiği resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda, gazetecilerle ve konuklarla sohbet eden Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorulara da muhatap oldu. Erdoğan, cumhurbaşkanı adayını Türkiye'nin ne zaman öğreneceği sorusuna, "Yarından itibaren her an... Belki yarın, belki yarından da yakın" dedi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, "cumhurbaşkanlığı konusunda, "Şok olacaksınız" açıklamasının hatırlatılarak, "Şok olacak mıyız?" sorusu üzerine, "Aynen" dedi.

"Adayı, sizden başka kaç kişi biliyor" sorusuna da Erdoğan, "Bilen yok" karşılığını verirken, "Emine Hanım da mı bilmiyor?" sözleri üzerine, "yok" dedi.

Erdoğan dün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile de görüştü. Başbakan Erdoğan'ın görüştüğü diğer iki isim ise Ali Coşkun ve Nimet Çubukçu oldu.