BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kleberson parasız kalmış

Beşiktaş'tan ayrılan ve ülkesine dönen Kleberson, siyah - beyazlı kulüple yaşadıklarını Brezilya basınına anlattı.

Abone ol

Ayrılığına açıklık getiren ve kulübü ağır bir dille suçlayan Sambacı, "Beni parasız bıraktılar ben de kaçtım" dedi. Avukatları aracılığıyla Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet eden Kleberson, bonservisinin bedavaya alınmasını istedi.

Beşiktaş'a geldiği günden beri bir türlü istenileni veremeyen Brezilyalı milli futbolcu, Türkiye'den ayrılmasının tek sorumlusunun kulüp olduğunu ifade etti.
Aylardır kendisine hiçbir ödeme yapılmadığını iddia eden Kleberson, "Bırakın aylardır para ödemeyi, geçmiş yıllardan kalan primleri bile vermeyi reddettiler. Parasız kaldığım için bu yolu seçtim" diye konuştu.

İkinci yarıda oynamamasının nedeninin sadece sakatlıklar olmadığının da altını çizen Brezilyalı oyuncu, parasız kalmasının performansını kötü etkilediğini kaydetti. Siyah - beyazlı futbolcu, bu durumu FIFA'ya şikayet ettiğini de hatırlatarak, Beşiktaş'a ağır ceza gelebileceği uyarısında bulundu.

Kleberson'un Avukatı Gislaine Nunes ise Kleberson'un siyah-beyazlı kulüple halen 2008 yılına kadar sözleşmesi olduğuna işaret ederek, "Kleberson şu an için kulübün bonservisli oyuncusudur. Ancak FIFA kurallarına göre kendi oyuncunuza sözleşme gereği olan ödemeleri yapmazsanız, mahkemelik olursunuz. Kleberson da bunu yapmış, Brezilya'ya kaçmıştır. FIFA bize hak verecektir" dedi.
Beşiktaşı uzlaşmaya çağıran avukat Nunes, "FIFA'dan ceza almak istemiyorsanız, bizimle uzlaşın, bonservisi verin. Biz de alacaklarımızdan vazgeçelim" uyarısında bulundu.