BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyeye kızan köylü yolunu kendi yaptı

Fatsa ilçesine bağlı Bolaman beldesi Palazlı Mahallesi sakinleri, belediyenin yollarını yapmamasına kızarak kazma kürekle yollarını kendileri yapmaya başladılar.

Abone ol

Yapılan yolda işçi gibi kazma kürekle yol yapımına katkıda bulunan AK Parti Bolaman Belde Başkanı İsmail Demirbaş, 1975 yılında köy statüsünden belediyeye dahil olarak mahalle olduklarını ve yaptıkları yolun 10 haneye hitap ettiğini belirtti.

Demirbaş, "Bu yol 60 yıl önce yapılmış bir yol. Köylüler olarak 1976 yılında belediyeye dahil olduk. Belediyece bugüne kadar bu yola sadece genişletme çalışması yapıldı. 1988-1990 yıllarından bu yana kadar herhangi bir çalışma olmadı.

Dolayısıyla biz de resmi kaynaklardan yardım alamadığımız için mahalle halkı olarak bu yolun yapılmasına karar verdik ve şu anda çalışmaya başladık" dedi.

Mahalle halkı olarak şu ana kadar 50 metre kadar yol betonladıklarını ve 50-60 metre daha yapacaklarını ifade eden Demirbaş, "Bu meyanda herkesin gönlünce bir şeyler vermesini beklerdik veya resmi kanaldan belediyenin yapmasını isterdik ama maalesef olmadı" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Galip Önal ise, referanduma gidip belediyeden ayrılmak istediklerini belirterek, "Dışarıdan gelen bir yabancıya 'belediyeye bağlıyız' demekten utanıyoruz" ifadesini kullandı.