BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyeden taziye evi projesi

Kahta belediyesi ilçenin ihtiyaç duyduğu önemli iki hizmeti gerçekleştirmek için çalışmaya başladı.

Abone ol

Orhan KARAKAŞ
ADIYAMAN

Kâhta Belediyesi tarafından M. Sinan Caddesi üzerinde, belediye İbn-i Mirza parkı yanında bulunan eski fırının atıl durumda olan arsanın kuzey tarafında kalan Kültür sitesi tarafına Semt sahası, güney tarafında kalan boşluğa ise taziye evi yapma çalışmalarına başladı.

Semt sahası ve taziye evinin Temel kazma çalışmaları sırasında bir açıklama yapan Kâhta Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI; “ Hava şartlarının çalışmaya müsait hale gelmesiyle birlikte halkımıza layık olduğu hizmetleri sunmak, Kahta’mızı yaşanabilir modern bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza hız vermiş bulunmaktayız.

Gençliği çok önemsediğini ve gençlere çok önem verdiğini ifade eden başkan TURANLI, bu gün burada gençlerimizin Voleybol ve Basketbol sporlarını yapabileceği semt sahamızın temel kazma çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek ve İlçemize modern bir spor tesisi kazandırmış olacağız.

Başkan TURANLI; bilindiği gibi ilçemizin birçok mahallesinde taziye evleri bulunmaktadır. Halkımız bir yakını vefat ettiğinde başsağlığına gelen misafirlerini bu taziye evlerinde ağırlamaktadır. İlçemizin Fırat Mahallesinde taziye evi eksikliğinin olduğunu gördük. Bu mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın böyle durumlarda misafirlerini rahat bir şekilde ağırlamaları için taziye evi yapmaya karar verdik. Çalışmalarımızı en kısa zamanda neticelendirerek bu mahallemizin taziye evi eksikliğini gidermiş olacağız. Dedi.