BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Barcelona ve Arsenal nefes kesti (video)

Barcelona deplasmanda ilk 20 dakika rakibine top göstermedi. İngiliz ekibi sonradan açıldı.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmaları, bu akşam oynanan Arsenal-Barcelona ve İnter-CSKA maçlarıyla tamamlandı.

Arsenal'in Emirates Stadı'nda oynanan maçta Barcelona, 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2'lik beraberliğe razı oldu, bu sonuca rağmen deplasmanda oynamanın verdiği avantajla geceyi karlı kapatan takım oldu.

ARSENAL BARCELONA MAÇININ ÖNEMLİ ANLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Maça hızlı başlayan ve ilk 10 dakikadaki birçok gol pozisyonundan faydalanamayan Barcelona, en tehlikeli atağını henüz 1. dakikada yakaladı. Barcelona, bu dakikada kale önünde yakaladığı üst üste 2 pozisyonu gole çeviremedi. Maçın ilk 5 dakikasında rakibinin ceza sahasından dahi çıkmasına izin vermeyen Barcelona, Zlatan İbrahimoviç ile 6. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Ancak İsveçli golcü, bu fırsatı da değerlendiremedi. Barcelona, 9. dakikada yine gole yaklaşan taraf oldu. İbrahimoviç, Arsenal defansının eksik yakalandığı pozisyonda, kalenin sağ çaprazından şut denemesinde bulundu, top az farkla auta gitti. 13. dakikada gole yaklaşan Lionel Messi, ceza sahasının önünden uygun pozisyonda vurdu, ancak topu istediği yere gönderemedi.

Barcelona, ilk yarıdaki en tehlikeli ataklarından birini 15. dakikada düzenledi. Üst üste 4 gol pozisyonunun yaşandığı bu dakikada Manuel Almunia kalesinde devleşti ve Barcelonalı forvetlere geçit vermedi.

Barcelona'da, Andres İniesta'nın yokluğunda ilk 11'de yer bulan Pedro Rodriguez,17. dakikada kaleyi yoklayan isim oldu. Rodriguez'in attığı şut, Almunia tarafından kornere çelindi.

Arsenal'in gol ayağı Andrey Arşavin, yaptığı faulün ardından 20. dakikada sarı kart gördü. Arsenal, bu dakikadan sonra oyunda dengeyi sağlasa da bu uzun sürmedi ve Barcelona 5 dakika aradan sonra oyuna tekrar ağırlığını koydu. Arşavin, 27. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Emmanuel Eboue girdi. Topla oynama oranını ilk yarım saatte yüzde 70'e çıkaran Barcelona, İbrahimoviç ile 32. dakikada gole tekrar yaklaştı. Kaleyi karşısında gören İbrahimoviç, sert bir vuruşla kaleyi yokladı, ancak top az farkla auta gitti. 41. dakikada, Messi'nin serbest vuruş kullanmasını engelleyen Alex Song, sarı kart gördü. Arsenal'in kaptanı Cesc Fabregas, yaptığı faul nedeniyle 44. dakikada sarı kart görürken, takım arkadaşı William Gallas, sakatlığı nedeniyle aynı dakikada oyunu terk etmek zorunda kaldı ve yerini Denilson'a bıraktı.

İlk yarı, bu dakikadan sonra karşılıklı ataklarla devam etti ve 1-0 misafir takımın üstünlüğüyle bitti.

Barcelona, ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. 46. dakikada İbrahimoviç, Gerard Pique'nin uzun pasını iyi kontrol etti ve topu, kalesinden uzaklaşan Almunia'nın üzerinden aşırtarak takımını 2-0 öne geçirdi.

Maçtaki ağırlığını tekrar hissettiren Barcelona, 52. dakikada Rodriguez ile girdiği gol pozisyonundan faydalanamadı. Arsenal, ikinci yarıdaki en tehlikeli atağını 53. dakikada Nicklas Bendtner ile gerçekleştirdi. Barcelona kalecisi Victor Valdes, Bendtner'in yakın mesafeden kafa ile gönderdiği topu müthiş bir refleksle çevirmeyi başardı. Bu dakikadan sonra tekrar baskı kuran Barcelona, 59. dakikada ikinci golünü buldu. Xavi Hernandez'in mükemmel pasını aynı mükemmelikte değerlendiren İbrahimoviç, sert bir şutla hem takımının hem de kendisinin maçtaki ikinci golünü attı.

Barcelona'nın, onbinlerce Arsenal taraftarına deplasmandaymış hissi veren futbolu bu golden sonra biraz duruldu. Oyundaki dengeyi sağlayan Arsenal, 69. dakikada Bacary Sagna'nın yerine giren Theo Walcott ile farkı bire indiren golü buldu. Walcott, ceza sahasının içinden yaptığı vuruşla topu Valdes'in kollarının arasından ağlara göndererek durumu 2-1'e getirdi.

Arsenal, bu golden sonra baskısını artırdı. Pique, 71. dakikada sarı kart gördü ve rövanş maçında cezalı duruma düştü. Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, İbrahimoviç'i 76. dakikada oyundan aldı ve İsveçli futbolcunun yerine, evsahibi taraftarların alkışlarıyla Arsenal'in eski oyuncularından Thierry Henry girdi. 79. dakikada, Arsenal'den Abou Diaby, yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Golden sonra etkili görünen, ancak gol pozisyonu üretmekte zorluk çeken Arsenal, 84. dakikada, Carles Puyol'un, Fabregas'ı düşürmesiyle penaltı atışı kazandı ve Barcelona, Puyol'un atılmasıyla 10 kişi kaldı. Fabregas, penaltı atışını gole çevirdi ve maçta 2-2'lik beraberlik sağlandı. Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, 86. dakikada yerini Arjantinli Gabriel Milito'ya bıraktı. Tarafların karşılıklı ataklarıyla geçen son dakikalarda başka gol olmadı ve maç 2-2 berabere sonuçlandı.

CSKA MOSKOVA'YI AĞIRLAYAN İNTER, 1-0 İLE GÜLEN TARAF OLDU

Çeyrek finalin diğer karşılaşmasında İnter, CSKA Moskova'yı sahasında ağırladı. Milano'daki San Siro Stadı'nda oynanan maçta evsahibi takımın golünü 65. dakikada Diego Milito attı. İnter, rövanş maçı için sadece bir gollü avantaj yakalarken, Rus ekibinin kalecisi Igor Akınfeev, üstün bir performans göstererek farkın açılmasını engelleyen isim oldu.

Oyunun kontrolünü maçın hemen başında ele geçiren İnter, golcü oyuncusu Goran Pandev'in uzaktan attığı şutla gole yaklaştı, ancak top az farkla auta gitti. İlk yarının sonlarına yaklaşıldığında İnter'i kurtaran isim kaleci Julio Cesar oldu. Cesar, Yevgeni Aldonin'in uzaktan çektiği şutu zor da olsa üst direğin üzerinden kornere çeldi. İnter, bu tehlikenin 5 dakika ardından gole yaklaşan taraftı. Esteban Cambiasso'nun pasını iyi kontrol edemeyen Dejan Stankoviç, topu Akınfeev'e teslim ederek takımını öne geçirme fırsatından faydalanamadı. Evsahibi ekip, Goran Pandev ve Samuel Eto'o ile gole tekrar çok yaklaştı, ancak Akınfeev engeline takıldı.

İnter, kendisine avantaj sağlayan golü 65. dakikada Milito ile buldu. Sneijder'in pasıyla buluşan Milito, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

İtalyan ekip, bu sonuçla, Şampiyonlar Ligi'ndeki son 5 maçını kaybetmeyen CSKA Moskova'yı tekrar yenilgiyle tanıştırdı.