BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye de kaçak su mu kullandı?

KOSKİ görevlilerinin Meram'ın Çarıklar mahallesindeki belediye binasında yaptıkları kaçak su kullanımı tespiti akıllara ziyan verdi.

Abone ol

Son yerel seçimlerden önce çıkarılan Yerel Yönetimler Yasası’yla Meram Belediyesi’nin mücavir alanında yer aldığı gerekçesiyle belde belediyesi statüsünden Meram’ın bir mahallesine dönüştürülen Çarıklar’da yaşananlar akla ziyan verdi.

Çarıklı Belde Belediyesi’nin ilga edilmesiyle Meram Belediyesi’nin mülkü haline dönüşen belediye binasında suyun kaçak kullanıldığı tespit edildi. KOSKİ görevlileri, su saatinin altına döşenen 2 metrelik boruyla belediye binasında suyun kaçak kullanıldığını tespit etti.

Son iki yıldır Çarıklar kasabasındaki belediye binasına KOSKİ görevlilerinin uğramadığı da edindiğimiz bilgiler arasında. KOSKİ görevlileri geçtiğimiz günlerde sayaç okumak üzere geldikleri mahallede karşılaştıkları durumla şoka uğradılar. Tespit ettikleri kaçak su kullanımını resmi tutanağa da aktaran görevliler, tutanağı KOSKİ’ye sundular.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz ve KOSKİ'de de daire başkanı olarak çalışmış Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise olaydan henüz haberdar olmadığını, olay belediyeye intikal edince de gerekli incelemeyi yaptıracağını bildirdi. Kalaycı, “Bildiğiniz gibi o tek katlı belediye binası önceki belediyeden bize intikal etti. Birkaç gündür teknik bir arıza sebebiyle binamızda su kullanılamıyordu. Oradaki görevli arkadaşımızın suyun sayacın bypass edilerek kaçak kullanıldığından haberdar olması mümkün değil. Bina bize intikal etmeden önceki bir durum olsa gerek. Eğer kaçak su kullanımı gibi bir durum mevcutsa gerekli her türlü işlemi yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” dedi.

Etkinkulis