BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dünya Çevre Günü Ümraniye'de kutlandı

Dünya Çevre Günü nedeniyle çeşitli kuruluşların da katılımıyla oluşturulan stantların açılışını, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can gerçekleştirdi...

Abone ol

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Belediye, çevre koruma alanında faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte, Ümraniye’de ‘Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında, vatandaşları bilinçlendirmek üzere stantlar kurdu. Çevre konusunda yaşanan olumsuz gelişmelere vurgu yapmak ve vatandaşları çevreye karşı bilinçlendirmek amacıyla kurulan stantlar, düzenlenen bir törenle açıldı. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Süleyman Emin Kaplan ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÇEVREYE DUYARSIZLIK BİZİ FELAKETE GÖTÜRÜR

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, dünyada yaşanan çevre kirliliğine vurgu yaptı. Artan teknolojik gelişmeler, bilinçsiz tüketim ve diğer bazı nedenlerle önemli ölçüde zarar gören doğal çevrenin korunması gerektiğini hatırlatan Başkan Hasan Can, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenin herkesin öncelikli görevi olduğunu söyledi. Dünya Çevre Günü’nün bu bilinci hatırlatma noktasında güzel bir vesile olduğunu belirten Başkan Hasan Can, belediye olarak çevre temizliği, doğal çevrenin korunması ve geliştirilmesi için üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

Konuşmasının ardından stantları gezerek yetkililerden bilgiler alan başkan Hasan Can, çevre korumayla ilgili proje ve çalışmalar geliştiren öğrencilerle yakından ilgilendi. Daha sonra, bir süredir devam eden Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye giren okullara Başkan Hasan Can tarafından ödülleri verildi. Ayrıca Geri Dönüşüm konusunda yarışan Bilgi Evi çocuklarına da çeşitli hediyeler verildi.