BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'de engelli araç sayısı 3'e çıktı

Ümraniye Belediyesi, engelli vatandaşların hizmetine sunduğu asansörlü özel engelli araçlarına bir yenisini daha ekledi.

Abone ol

Sayıları üç’e çıkan araçlar, 24 saat kesintisiz olarak engelli vatandaşların ulaşımını sağlıyor.

Sosyal belediyecilik hizmetleri ile büyük takdir toplayan Ümraniye Belediyesi, engelli vatandaşların hizmetine sunduğu asansörlü özel engelli araçlarına bir yenisini daha ekledi. Ümraniye’deki engelli vatandaşların ulaşımını sağlayan ve 24 saat kesintisiz hizmet veren engelli aracı sayısı böylece üç’e çıktı. Engelli vatandaşların hizmetine sunulan asansörlü özel araçlar, belediyeye başvuran engelli vatandaşları bulundukları yerden alarak gitmek istedikleri yere ulaştırıyor.

Daha sonra işleri biten vatandaşları tekrar evlerine bırakan araçlar, son model teknoloji ile tasarlanmış. Her biri 4 hasta ve 6 refakatçi taşıyabilen 2 araç kar, yağmur, çamur demeden hizmet veriyor. Bu hizmet özellikle evinden çıkamayan engelli ve hasta vatandaşların hastane v.b kurumlara ulaşmada büyük bir eksiği ortadan kaldırıyor.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘ENGELLERİ KALDIRIYORUZ’

Engellilerin sosyal hayatla bağlarını kurma noktasında önemli hizmetler yaptıklarını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldikleri günden bu yana engelli vatandaşların sorunlarıyla hep yakından ilgilendiklerini söyledi. Başkan Hasan Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümraniye Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarını en aza indirebilmek için üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Onlara gerek maddi ve gerekse sosyal anlamda çeşitli destekler verdik, vermeye devam ediyoruz. Hediye ettiğimiz tekerlekli sandalyeler, akülü engelli araçları, hasta bezleri ve diğer yardımlar bu desteklerimizden bazılarıdır. Öte yandan hizmet vermeye devam eden 2 adet engelli aracımız vardı. Bu sayıyı üç’e çıkardık. Artık bu hizmetimiz daha etkin bir biçimde devam edecek."