BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Baykal'ı sattınız iması kavga çıkardı

CHP'liler suçladı AK Partililer, Baykal'ı ima ederek "hepiniz bir gecede döndünüz" diye çıkıştı. İşte o tartışma;

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga arasında, “döneklik” tartışması çıktı. Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı CHP'li vekilleri Baykal'ı ima ederek "bir gecede hepiniz döndünüz deyince" ortalık karıştı.

Türkiye ile Rusya arasında Akkuyu'da nükleer güç santrali kurulmasına ilişkin anlaşmayı onaylayan kanun tasarısının görüşmeleri devam ediyor.
Görüşmede Ak Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga ise tasarının yasalaşması halinde, Türkiye'nin nükleer enerji konusunda 50 yıldır beslediği arzuların gerçekleşeceğini ifade etti.

CHP SIRALARINDAN SÖZLE SATAŞMA

Özdalga konuşmasını sürdürürken, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile bazı CHP'li milletvekilleri, Özdalga'nın verdiği bazı bilgilerin tasarıda yer almadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Özdalga da bu milletvekillerine “Boş laflarla bir yere gidemezsiniz. Bunlar, içeriği boş laflar” diye yanıt verdi.

Özdalga'nın konuşmasının ardından söz alan Muharrem İnce, “Hiç bir Ak Parti'li milletvekilinin Meclis kürsüsündeki konuşmasında 'hayırlı akşamlar' dediğini duymadığını savunarak, “Ancak bunu bir dönek diyebilir. Kendini ispat için” dedi.

AK PARTİLİ VEKİL BAYKAL'I İMA ETTİ

Daha sonra söz alan Özdalga ise kendisini her zaman sosyal demokrat olarak gördüğünü ifade ederek, “Asıl döneklik, kendilerine sosyal demokrat, sol görünümü verip, asker çizmelerinin peşinden gidenlerdir. Asıl dönekler darbe avukatlarıdır” diye konuştu. Özdalga'nın konuşmasının ardından CHP ile Ak Parti'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, CHP milletvekillerine yönelik, “Hepiniz bir gecede döndünüz” dedi. Tartışma nedeniyle Başkanvekili Sadık Yakut, oturuma ara verdi. Tartışma, verilen arada da bir süre devam etti.