BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Günay'dan turizmcilere teşekkür

Bakan Günay, Türkiye'deki çabalarından dolayı sektör temsilcilerine ve aktörlerine teşekkür etti.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın geleceğinin turizmde yattığını belirterek, “Türkiye'de turizmde yaşanan bu gelişmelerde siz otelcilerin büyük katkısı, sabrı ve emeği var. Hepinize katkılarınızdan dolayı Türkiye adına teşekkür ediyorum” dedi.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğinin (TUROB) 39. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Çınar Hotel'de düzenlenen gecede konuşan Günay, turizmde başarıya ulaşmanın yolunun, toplumun her kesiminin işbirliği içinde olmasından geçtiğini söyledi.

Günay, Türkiye'nin bir turizm ülkesi olduğunu, 2009 yılında yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin geçen yılı artıyla kapattığını ama bunun Türkiye'ye yetmediğini belirterek, amaçlarının, Türkiye'nin tarihi zenginliğini, kültürel mirasını en iyi şekilde anlatmak ve ülkeyi turizmde bir marka haline getirmek olduğunu ifade etti.

Son yıllarda turizm alanında Türkiye'de önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Günay, “Dünyanın geleceği turizmde yatıyor. Türkiye'de turizmde yaşanan bu gelişmelerde siz otelcilerin büyük katkısı, sabrı ve emeği var. Hepinize bu katkınızdan dolayı Türkiye adına teşekkür ediyorum” dedi. Bakanlık olarak yatırımcıya engel değil destek olmak ve onların işlerini kolaylaştırmak için çalıştıklarını vurgulayan Günay, bunun için önemli adımlar attıklarını söyledi.

Günay, turizmin sadece bir ekonomik kaynak olmadığını, aynı zamanda barış ve sosyal gelişme için de bir zemin oluşturduğunu kaydetti.