BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Belediye Başkanı'na 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

Tekirdağ'ın CHP'li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Abone ol

TEKİRDAĞ Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılık, 3 Ekim Pazartesi günü yerel bir gazetede çıkan Eşkinat'ın CHP Tekirdağ Merkez İlçe Kongresi'ndeki konuşmasıyla ilgili haberi ihbar kabul etti.

Savcılık, Ekrem Eşkinat hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.

İŞKİNAT NE DEMİŞ, AK PARTİ NE TEPKİ VERMİŞTİ?

Belediye Başkanı Eşkinat, 22 Ekim pazar günü CHP Tekirdağ Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Hele bugün bir faşist diktatör var, altını çizerek söylüyorum, bedeli neyse bunun suçunu katlanarak söylüyorum. Bir Faşist diktatöre karşı, bu halkın ayaklanmasını, bu halkın şahlanmasını sağlayacak CHP’nin yerel yöneticileridir, milletvekilleridir, onun Genel Başkanındır. Ama her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partili üyeleridir” demişti.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ekrem Eşkinat’a tepki göstererek, "Sayın Ekrem Eşkinat, CHP Süleymanpaşa ilçe kongresinde desteklediği ilçe başkanını seçtiremediğinden dolayı, teşkilatları içerisinde büyük bir itibar kaybına uğramıştır. Kaybettiği itibarını, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a iftira atarak, hakaretler ederek tekrardan kazanmaya, gündemde kalmaya, kendince üst yönetimine şirin gözükmeye çalışmaktadır. Eşkinat diktatör ve faşist arıyorsa ilk önce aynaya bakmalıdır. 3.5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde aldığı kararlar ve uygulamalar tam bu iki kelimeyi hak edecek icraatlarla doludur. Yüksek gönüllülüğü, çirkin üslubu ile belediye personelimize kan kusturmuştur.”demişti.