BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den bomba sözler: Ver hain Gülen'i alın telefonunuzu

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD'ye sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, ''ABD kala kala telefona mı kalmıştır. Verin hain Gülen'i alın telefonunuzu. Milletvekili maaşımdan kısarak kontorü söz veriyorum ben alıp göndereceğim. Yeni bir telefon alacağım,'' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. ABD'ye sert sözlerle yüklenen MHP Lideri Devlet Bahçeli, (ABD'nin Metin Topuz'un telefonunu istemesi) ''Madem telefon bu kadar değerlidir, o zaman verin hain Gülen'i alın telefonunuzu, üstelik tepe tepe kullanın. Sabahlara kadar IŞİD'ten FETÖ'ye, PKK'dan YPG'ye kadar önünüze gelen terör örgütleriyle konuşun, anlaşın, uzlaşın, özlem giderin. Onca delile rağmen 15 Temmuz darbe teşebbüsüne tam olarak inanmayan ABD telefon isteyerek şaka mı yapmış yoksa kafa mı bulmuştur? ABD kala kala telefona mı kalmıştır. Milletvekili maaşımdan kısarak kontorü söz veriyorum ben alıp göndereceğim. Yeni bir telefon alacağım, kargoya vereceğim ve Rakka'ya göndereceğim. Nasılsa elinize geçer hemen size ulaşır.'' dedi.

''TÜRK MİLLETİ YAVAN BİR KALABALIK DEĞİLDİR''

Sözlerine yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı odaklı başlayan Bahçeli, “Türk milleti bugüne kadar her adımını ayrı bir hedef ve hayalle atmıştır. Karanlık odaklar milli şuur karşısında hiçbir zaman duramamıştır. Kalkışmaya teşebbüs etseler de sonuç alamamıştır. Karşısına çıkan ilk zorluğa boyun eğen, tarihi haklarından vazgeçen toplumların ne millet ne de var olduklarına rastlanmamıştır. Çok şükür Türk milleti yavan bir kalabalık değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş şartlarını inceleyen herkes bu hakikati görecektir. Eğer yılgınlık olsaydı 29 Ekim 1923’te cumhuriyet ilan edilemezdi. Ecdadımızın sözü yere düşmek üzereydi ki milliyetçi kahramanlar böyle bir hazin bir ortamda istilanın karşısına çıktılar. Vatan temizlendikten sonra cumhuriyet fikrini olgunlaştırıp hedefe ok gibi saplandılar. Düne bakıp ders ve sonuç çıkararak, bugünkü meselelere rehber yapılmalıdır. Türk milleti dönemin küresel güçlerinin kendisine biçtiği esaret rolünü reddetti. Bugün cumhuriyetimizin maruz kaldığı tehditleri daha iyi değerlendirebilmenin yolu, o günleri ayrıntılarıyla bilmekten geçmektedir.'' ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK’E SÖVENLER ÇOĞALDI"

Bahçeli, ''Cumhuriyet'ten intikam almak için kuyrukta bekleyen çürümüşler, hepinizin malumlarıdır. Bunlara, bir delilin hezeyanı, bir küstahın uydurması mı diyelim, diyemeyiz; dilimiz kurur, kanımız çekilir. Atatürk’e sövmek bunların mesleği, cumhuriyeti karalamak bunların geçim kapısıdır. Allah var ya son yıllarda bu zavatın sayısındaki artış da kaygı verici düzeydedir. PKK ve FETÖ’ye baktığınızda ve ilişkilerini yokladığınızda, aradığınız hainleri görürsünüz. Yıllarca FETÖ bu şekilde tutunmuş ve kök salmıştır. Yıllarca Türkiye karşıtı örgütler bu sayede yürüyecek alan bulmuşlardır. Her kabın şeklini almışlardır, omurgaları ve onurları yoktur. Cumhuriyet düşmanlarının maskesi düşmüştür, son oyunları 15 Temmuz’da bozulmuştur... 29 Ekim 1923 emanetinden geri adım yoktur." dedi.

''Ortadoğu coğrafyası kaos darbelerinden ağır darbe almıştır.'' diyen Bahçeli, ''Türkiye, İran, Irak arasındaki sağlıklı diyalog etki gücünü göstermiş, şer güçlerin manevra alanı daralmıştır. Yalnızlaşan Barzani ve peşmerge çetesi, tarihi bir hayal kırıklığı yaşadı. Nefesleri kesilen peşmerge fitnesi ne olmuştur da tek bir mermi atmadan tabana kuvvet kaçmayı seçmiştir. Çığlık çığlığa kaçarken üzerlerindeki sözde üniformaları bile çıkarıp atmışlardır.'' dedi.

"RAKKA KOMPLOSUNUN AÇIKLAMASI YOKTUR"

Rakka'da açılan Öcalan posterleriyle ilgili de konuşan Bahçeli, ''ABD bu operasyon görevini SDG paravanı altına saklanan PYD/YPG'ye vermiştir. YPG Rakka'yı ele geçirdi. Ciddi bir direnişle karşılaşmadı. IŞİD arka kapıdan elini kolunu sallaya sallaya çıktı gitti. Bebek katilini posterleri rezil kutlamalarla meydanlara asıldı. ABD, PKK'yı buyur ederek cani başını selamlatarak nerede durduğunu göstermiştir. Rakka komplosunun açıklaması yoktur. ABD Büyükelçiliği diyor ki; PKK yabancı terör örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir. Yazıklar olsun. Geçti Bor'un pazarı, sürün merkebinizi Kandil'e.'' dedi.

"VERİN HAİN GÜLEN'İ ALIN TELEFONUNUZU"

ABD'ye sert sözlerle yüklenen MHP Lideri, ''Tartışmaların odağında şahsa ait cep telefonu yeni bir kriz çıkarmıştır. ABD bu telefonun iadesini bir nota eşliğinde Türkiye'den istemiştir. Onca delile rağmen 15 Temmuz darbe teşebbüsüne tam olarak inanmayan ABD telefon isteyerek şaka mı yapmış yoksa kafa mı bulmuştur? ABD kala kala telefona mı kalmıştır. Verin hain Gülen'i alın telefonunuzu. Milletvekili maaşımdan kısarak kontorü söz veriyorum ben alıp göndereceğim. Yeni bir telefon alacağım, kargoya vereceğim ve Rakka'ya göndereceğim. Nasılsa elinize geçer hemen size ulaşır. ABD kararını vermelidir. Dost muyuz, düşman mı?'' şeklinde konuştu.