BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  GÜNCEL

Belediye başkanı kulak koparttı

Belediye Başkanı kız kardeşiyle kavga etti. Tartışma sırasında kendini kaybeden başkan, kulağı öyle bir ısırdı ki..

Abone ol

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Fındık beldesi Belediye Başkanı Methi Olca, kız kardeşinin kulağının bir bölümünü ısırarak kopardı.

Ergül'ün kulağının kesik bölümünün, hastaneye geç ulaştırılması nedeniyle yerine dikilemediği öğrenildi.

Taybet Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 çocuk annesi olduğunu, kulağı ağabeyi tarafından koparıldığı için çok üzgün olduğunu söyledi.

UN ELEĞİ KİMİN TARTIŞMASI

Olayı ağlayarak anlatan Ergül, kızıyla evinin önünde otururken komşu evde oturan kardeşi Süleyman Olca'nın bir yandan odun keserken diğer yandan da komşusundan aldığı un eleğinin kendisine ait olduğunu iddia ettiğini, bu nedenle aralarında sözlü tartışma çıktığını söyledi.

Eleğin kendilerine ait olmadığını, komşusundan ödünç aldığını söylemesi üzerine kardeşinin öfkelenerek kendisine küfür ettiğini belirten Ergün, olayı şöyle anlattı:

''Ben de kardeşime 'Bana neden küfür ediyorsun. Beni sürekli azarlayıp küçük düşürüyorsun, bütün aile bana kötü davranıyorsunuz' dedim. Bu sözlere daha çok sinirlendi ve beni tartakladı. Bu sırada kardeşimin ayağı kaydı ve düştü. Düşme sırasında ayağı kırıldı. Olayı gören annem durumu ağabeyim Methi Olca'ya haber vermiş. Ben ne olduğunu anlayamadan ağabeyim yanında adamlarıyla geldi. Kapımı kapattığım halde kırdı. Kaçamadım. Saldırdı ve beni tartaklayıp dövdü. Daha sonra da hıncını alamayarak kulağımı ısırarak kopardı. Çok korktum. Bu bir vahşettir.''

''İNSAN İNSANA BUNU YAPAR MI?''

Ergül, daha sonra kendilerine yardım etmeleri için jandarmayı aradığını ve kendilerini hemen sağlık ocağına götürdüklerini belirterek, ''Karakol komutanı Güçlükonak'tan bizim için ambulans istedi. Asker bize çok yardım etti. Sağ olsunlar. Kopan kulağı da buzun içine koyduk. Şırnak Devlet Hastanesine gittik. Ama geç kalmışız. O yüzden yerine dikemediler. Çok üzgünüm ve perişanım. İnsan insana bunu yapar mı?'' dedi.

Ergül, daha sonra, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Yetkililer ise olayı doğrulayarak, Methi Olca'nın Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdiler.