BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Belçika Kurana taktı

Belçika'nın hedefi yine Kuran oldu. Önce "Kuran yasaklansın" dediler. Şimdi;

Abone ol

Hollandalı siyasetçi Geert Wilders'in "Kuran yasaklanmalı" açıklamasının ardından bu kez Belçika'nın aşırı sağcı milletvekili Mimount Bousakla, "Kuran zamanımızın kitabı değil" dedi.

Belçika'da Türkçe yayımlanan Binfikir gazetesinin haberine göre, Belçika'nın aşırı sağcı partisi Lijst Dedecker'in üyesi olan Bousakla, "Kuran'ın gerici değil, geri kalmış bir kitap" olduğunu söyledi.

O SÖZLERE KATILMIYOR

Wilders'in "Kuran yasaklanmalı" sözlerine katılmadığını belirten Bousakla, "İslam kültüründe büyüyen kişilerin din ve yaşam özgürlüğünün bulunmadığını, din değiştirenlerin de her an tehdit edilmeyi göze alması gerektiğini" iddia etti.

Yine de her türlü yasağa karşı olduğunu açıklayan Bousakla, Müslüman toplumunun genç nesillerin eğitimiyle ilgilenmesi gerektiğini savundu.

Daha önce Flaman Sosyalist Partisi'ne üye olan, ancak sonra Lijst Dedecker partisine geçen Fas asıllı Bousakla, daha önce de aşırı dinci Müslümanlar tarafından tehdit edildiğini ve kendisine "törenle infaz uygulanacağının" söylendiğini iddia etmişti.