BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Sanal alemde dövüş sanatı

Basketbol, voleybol, futbol gibi branşları geride kaldı. İlgi Kick Boks'a...

Abone ol

Video paylaşım sitesi YouTube'da, kickboksta dünya şampiyonluğu bulunan Serkan Yılmaz'ın videosu 1 milyon 93 bin izlenmeyle alanında en çok ''tıklanan videolar'' arasında yer alıyor.

YouTube'da, basketbol, voleybol, futbol, tenis gibi çeşitli branşlardaki karşılaşmaların izlenme oranı 27 bin ile 670 bin arasında değişirken, kickboks bu rakamların çok üzerinde izlenme rekoruyla başı çekiyor.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, insanların diğer spor branşlarını, her gün televizyonda ya da çevresinde izleme olanağı yaşadığını belirterek, kickboks, tekvando gibi branşları sıklıkla görme şansı olmadığını ve ''merak ettiği için'' sanal alemde izlenenler arasında başı çektiğini söyledi.

Kickboksun bir savunma sporu olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:

''İnsanların başına gün içinde neler geleceği bilinmez. Kapkaç ve benzeri olaylara karşılık insanlar kendilerini savunmak istiyorlar. İzleyerek de olsa dövüş sanatına ilişkin çeşitli teknikler öğreniyorlar. Kickboks alanında dünya şampiyonu Serkan Yılmaz'ın videosunun 1 milyon 93 bin izlenmeyle alanında en çok tıklanan videolar arasında yoğun ilgi görmesinde bu tür etkenler rol oynuyor.''

KİCK BOKS SANATI