BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Beklenti tüm fasılların açılması

Avrupa Birliği ile 3 yıl sonra ilk fasıl açılırken, Dışişleri Bakanlığı gelişmenin olumlu bulunduğunu ancak asıl beklentinin tüm fasılların ...

Abone ol

Avrupa Birliği ile 3 yıl sonra ilk fasıl açılırken, Dışişleri Bakanlığı gelişmenin olumlu bulunduğunu ancak asıl beklentinin tüm fasılların açılması olduğunu duyurdu.
Avrupa Birliği ile 3 yıl sonra ilk fasıl açıldı. Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım müzakerelerinde “Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu” başlıklı fasıl, Bakanlar Egemen Bağış ve Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı Brüksel’deki hükümetlerarası konferansla açıldı.
Dışişleri Bakanlığı, AB Genel İşler Konseyi’nin 25 Haziran 2013’te aldığı karar uyarınca, Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu 22. faslının, 5 Kasım 2013 tarihinde Brüksel’de düzenlenen Bakanlar düzeyinde Hükümetlerarası Konferans’la (HAK) açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yaklaşık üç yıllık bir aradan sonra 22. faslın açılması müzakere sürecimizin canlandırılması bakımından önemli bir ilk adımdır. Bununla birlikte, ülkemizin katılım müzakerelerinde ilerleme kaydedilmesini teminen siyasi saiklerle engellenen Fasıllar üzerindeki blokajların da bir an evvel kaldırılarak diğer tüm fasılların açılması başlıca beklentimizdir. Türkiye, AB üyeliği yolundaki çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir" denildi.
(İHA)