BIST 10.319
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.451,08
HABER /  DÜNYA

Sincarlar operasyonunda 23 tutuklama

"Sincarlar" grubu olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp, mahkemeye sevk edilen 23 şüphel...

Abone ol

"Sincarlar" grubu olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp, mahkemeye sevk edilen 23 şüpheli tutuklandı. 13 şüpheli ise adli kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından suç örgütü ‘Sincarlar Grubu’na yönelik düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 43 şüpheliden 29’u “suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, tehdit, yağma” suçlarından mahkemeye sevk edilmişti. 7 kişi adli kontrol tedbiriyle mahkemeye sevk edilirken, 7 kişi ise serbest bırakılmıştı.
Savcılık sorgusunun ardından şüpheliler gece saatlerinde mahkeme karşısına çıktı. TMK ile yetkili nöbetçi hakimlik tarafından ifadesi alınan 23 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Adli kontrol tedbir uygulaması talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 şüphelinin de hakkında hükümler uygulanarak serbest bırakıldı.
(İHA)