BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kaçak göçmenleri gasp eden çete çökertildi

İstanbul’a kaçak yollarla gelen Bangladeş uyruklu göçmenleri korkutarak değerli eşyalarını gasp eden 12 kişilik sahte polis çetesi çökertild...

Abone ol

İstanbul’a kaçak yollarla gelen Bangladeş uyruklu göçmenleri korkutarak değerli eşyalarını gasp eden 12 kişilik sahte polis çetesi çökertildi. Kandırıldıklarını anlayan Bangladeşliler ile sahte polisler arasına yaşanan kovalamaca güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, Bayrampaşa’da iki grup arasında 20 Ekim’de yaşanan kovalamaca sonucu ortaya çıktı. Kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polis, Türkiye’ye kaçak yollardan girdiği tespit edilen 4 Bangladeşliyi gözaltına aldı. İfadesi alınan Bangladeşliler, "Kendilerine polis süsü veren kişiler kaldığımız eve gelip kapıyı kırarak içeri girdi. Bizi zincirlemek istediler. Ancak bir arkadaşımız, daha önce kaldığı evde aynı şeylere maruz kaldığı için bu kişilerin sahte polis olduğunu tanıdı" dedi.
Bangladeşlileri ifadeleri doğrultusunda sahte polis çetesinin yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarını inceledi. Bangladeşliler ile sahte polis çetesi üyeleri arasında yaşanan kovalamacanın güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkan ekipler, Bayrampaşa, Esenler ve Fatih’teki 7 farklı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda liderliğini Nihat A.’nın (28) yaptığı 5’i yabancı uyruklu 12 kişilik şebeke üyeleri gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda bir kuru sıkı tabanca, tabanca görünümlü bir çakmak, polis yelekleri, kelepçeler, zincirler, asma kilitler, bağlama ipleri, cep telefonu şeklinde elektro şok cihazı ve bazı Bangladeşlilerden gasp edilen cep telefonları ele geçirildi.
Çete üyelerinin özellikle yasa dışı yollardan yurda giren Bangladeşlilerin kaldıkları evleri tespit ettikleri ve kendilerini polis süsü vererek baskınlar düzenledikleri evlerde gasp olayı gerçekleştirdikleri ifade edildi. Şebekenin aynı yöntemle 3 göçmen evini bastıkları belirlendi.
Polis operasyonu sırasında bir evde elleri ve ayakları zincirle bağlı bir Bangladeşli de bulundu. Haşim İslam isimli mültecinin fidye amacıyla kaçırıldığı iddia edildi. Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)