BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  DÜNYA

Bekir Bozdağ’dan Arabistan’a umre telefonu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ramazan umresi için 16 bin Türk vatandaşına vize vermeyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman Bin Abdüla...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ramazan umresi için 16 bin Türk vatandaşına vize vermeyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman Bin Abdülaziz’i telefonla aradı. Bozdağ, Veliaht Prens Abdülaziz’den 16 bin Türk vatandaşına Ramazan umresi için vize verilmesi ricasında bulundu.
Ramazan ayının başlamasına rağmen Ramazan umresine gidecek 16 bin Türk vatandaşına Suudi Arabistan tarafından henüz vize verilmedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, vatandaşlara vize verilmemesi üzerine Suudi Veliaht Prensi Salman Bin Abdülaziz’i telefonla aradı. Bozdağ ile Abdülaziz’in görüşmesinin 30 dakika sürdüğü ve görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi.
Bekir Bozdağ’ın görüşme sırasında, 18 bin Türk vatandaşının Ramazan umresi için müracaat ettiğini, fakat 16 bin vatandaşa umre için vize verilmediğini belirterek, “Vatandaşlarımızın her türlü işlemi tamamlandı, uçak biletleri ve otel rezervasyonları yapıldı. Son dakikada vize verilmeyişi, Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen vatandaşlarımız arasında hayal kırıklığına neden oldu” dediği öğrenildi.
Abdülaziz’in ise, Türk vatandaşlarının vize probleminin çözümüne yönelik olarak her türlü katkıyı vereceğini ifade ettiği belirtildi.